Ново проучване установи, че една трета от жените излизат на среща с мъж, когото не харесват само заради безплатната вечеря.

Две проучвания, първото проведено с 820 жени, а второто - с 327, доказаха, че 1/3 от жените са съгласни на подобни действия. В първото проучване 23% от дамите са отговорили положително и 33% - във второто.

Едни от основните причини тези дами да се съгласяват да излизат на подобни срещи са ограничен бюджет, изчерпване на любимия продукт в супермаркета или желанието да похапват прекалено скъпа и нестандартна храна, която не могат да си позволят.

Учените от Университета Азуса Пасифик отбелязват, че жена, която възприема срещата заради безплатна храна като добра идея, има по-голяма вероятност бързо да покаже отрицателните си черти. Това е „психопатия, макиавелизъм и нарцисизъм“ за тези, които нямат докторска степен по психология.

В допълнение към егоизма жените, които търсят храна, са по-склонни да се занимават с еднодневни връзки и да бъдат провокативни, за да събудят мъжкия интерес и да си спечелят безплатна вечеря.