Кой е любимият ви цвят? Той ли е цветът, който най-често избирате за облеклото ви? Оказва се, че дори и гардеробът ни е да пълен с дрехи във всякакви цветове, винаги има един, който предпочитаме и обличаме най-често. И това е цветът, който е отражение на собствения ни характер.

Признаваме, че смяната на сезоните и наближаващата зима ни накараха да се замислим за състоянието на гардероба ни и за неговото осъвременяване. Важното е да знаем, че винаги можем да разчитаме на разнообразието и удобството, които ни предлагат верига магазини Mania, които винаги са готови да ни предложат подходящи тоалети, които отговарят не само на нашия стил, но и ни помагат да изразим себе си, избирайки идеалните цветове спрямо характера ни.

А възможно ли е любимият ни цвят да определя и начина, по който ни възприемат околните? Нека разберем:

Черен цвят

Палто Armani Excahnge от Mania.bg   Рокля Calvin Klein от Mania.bg
 
Черният цвят най-често се смята за сериозен. Той внушава на околните, че са се изправили пред интелигентен, сериозен и силен човек. Любопитно е, че точно това е причината, поради която тогата на всички завършващи университет в Европа е черна.

Хората, които предпочитат най-често черният цвят са амбициозни, практични, но и чувствителни, макар и да се опитват да го скрият.

Кафяв цвят

Яке Guess от Mania.bg                      Боти Frey от Mania.bg 
 
Кафявото е цветът на Земята, цветът на силата и стабилността. Точно по този начин могат да бъдат описани и хората, които най-често избират дрехи в кафяво. Понякога те биват смятани за консервативни, но винаги предизвикват респект у другите и често играят ролята на умиротворители.
 
Син цвят

Рокля French Connection от Mania.bg   Риза Ralph Lauren от Mania.bg
 

Знаете ли, че е установено, че синият цвят е най-подходящ за интервю за работа. Причината се крие в това, че синият цвят действа успокояващо и внушава на хората около нас, че могат да ни имат доверие. Ако сте облечени в синьо, човекът отсреща автоматично преминава на по-бавно темпо, тъй като приема, че срещу него стои уравновесен и интелигентен човек.
Любопитно е, че срамежливите хора често се спират именно на този цвят.

Зелен цвят

Яке Charlotte Russe от Mania.bg              Пола Next от Mania.bg
 
Специалисти са доказали, че зеленият цвят автоматично подобрява не само вашето настроение, но и това на околните. Зеленият цвят носи в себе си не само усещане за спокойствие, но и за мир.

Хората, които предпочитат тоалети в зелен цвят, са активни, винаги усмихнати и често са център на внимание.

Лилав цвят

Палто UnitedColorsofBenetton   Панталон Ralph Lauren от Mania.bg
 
В миналото лилавият цвят често е бил избиран от кралски особи. Все пак той се свързва с лукс, изисканост и благосъстояние.

Лилавият цвят е любим на креативните хора, които имат завидно чувство за хумор и най-често се занимават в сферата на изкуството.

Червен цвят

Пуловер Calvin Klein от Mania.bg       Панталон Gap от Mania.bg
 
Цветът на страстта и надмощието. Яркият червен цвят винаги привлича вниманието и е идеалният избор, когато искаме да впечатлим някого.

Тоалетите в червен цвят са идеално решение за енергични, емоционални и общителни хора. А най-интересното е, че е научно доказано, че червеният цвят е стимулант за мъжете.

Жълт цвят

Само H&M от Mania.bg                    Елек Britches от Mania.bg
 

Жълтото е цветът на щастието, слънцето и смеха. Проучвания сочат, че това е цветът, който стимулира производството на серотонин в мозъка, подобрява метаболизма и повдига настроението. Освен това жълтото повишава нивата на концентрация.

Този цвят е идеален за активни и креативни хора, които непрестанно кипят от нови идеи и нямат търпение да ги осъществят.

Бял цвят

Сако We от Mania.bg                   Шапка Major Wear от Mania.bg
 
Бялото е символ на свободата, чистотата и невинността. Ето защо не е изненадващ фактът, че много хора решават да облекат тоалет в бяло, когато им предстои нещо ново.

Белият цвят е любим на хора, които обичат свободата, перфекционисти и непоправими оптимисти.

Розов цвят

 Шлифер Marc Cain от Mania.bg       Елек Street One от Mania.bg
 

Яркото розово се свързва с младостта и флирта. Докато бледо розовото е цветът на женствеността.

Бледо розовият цвят се свързва с топлина, женственост и романтика. Това е любимият цвят на мили хора, които обичат романтиката и комфорта.

Оранжев цвят

Риза Reitmans от Mania.bg      Пуловер American Eagle от Mania.bg
 

Това е цветът, който се свързва с много смях и купони. Оранжевото е топъл цвят, който е изключително подходящ за хора, които умеят да се наслаждават на живота и винаги да се забавляват.

Сив цвят

Елек Gina Tricot от Mania.bg            Жилетка Chicos от Mania.bg 
 
Сивото е цветът на баланса. Ако притежавате много сиви дрехи, това означава, че предпочитате да се сливате с тълпата и да не изпъквате.

Този неутрален цвят е идеален за хора, които не обичат да разкриват себе си пред непознати и предпочитат да не привличат внимание.

Независимо кой е цветът, който предпочитате да носите най-често, със сигурност вече се ви хрумнаха куп идеи за нови тоалети. А имайки предвид, че се задава нов сезон, може би нямате търпение да се впуснете в шопинг приключение. Не е необходимо да се притеснявате за семейния бюджет, защото верига магазини Mania са на ваше разположение, за да „утолят“ жаждата ви за нови придобивки. А най-хубавото е, че можете да спестите не само много средства, а и време, тъй като онлайн магазин Mania е навсякъде с вас, готов да отговори на всички ваши желания.

Какви цветове ще изберете за дрехите ви този сезон?