Да бъдеш жена е призвание, награда, но и голямо предизвикателство. От нас се очаква да съчетаваме куп ангажименти на работното място и у дома, да се справяме със стреса и винаги да изглеждаме перфектно. Да, всичко това звучи лесна задача, но истината е, че много рядко ни остава време само за нас. 

Като всяка жена и аз обожавам да се глезя. При всяка възможност "си открадвам" по няколко минути, които са посветени само на мен и красотата ми. Преди смятах, че добрият грим е достатъчен, за да изглеждам винаги свежа, отпочинала и с перфектна кожа. Истината е, че добрият външен вид зависи основно от състоянието на кожата на лицето. Когато тя е сияйна, цялата визия се променя. 

Разбира се, преминах през много различни етапи на грижа за кожата и пробвах различни продукти, докато открия комбинацията, която ми помага. 

От какво има нужда кожата

"Зимата е сезонът, когато кожата се нуждае от хидратация."

Сигурна съм, че и вие сте чували това твърдение, но то е напълно погрешно. Да, сезонът оказва известно влияние върху състоянието ѝ, но има постоянни фактори, които отнемат от блясъка и еластичността ѝ. 

Чували ли сте, че стресът се отразява не само на психиката, но и има външния проявления? Точно така, именно той е сред основните виновници, които могат да повлияят върху състоянието на кожата. Стресът нарушава бариерната функция на кожата, забавя регенерацията ѝ и ускорява появата на фини линии. 

Всяка жена знае, че хидратацията винаги трябва да бъде на първо място, без значение от възрастта. Аз също мислех, че ако на опаковката на даден продукт, е упоменато, че той е хидратиращ, то той е напълно достатъчен, за да даде на кожата ми всичко, от което се нуждае. Погрешно е схващането, че кремът е достатъчен, за да подхрани и да спомогне за регенерацията на кожата. 

След като преминах през доста продукти и не забелязах никакъв ефект, реших, че е крайно време да се посъветвам с дерматолог. Тогава научих, че серумът е стъпката в ежедневната грижа за кожата, която може да промени всичко. 

Серумът, който дава на кожата всичко необходимо

Признавам, че се лутах дълго в избора на серум. Исках да намеря такъв, който да не попива мигновено и да не утежнява кожата. Тогава открих Minéral 89 Probiotic Fractions от Vichy

Бях нетърпелива да го пробвам, тъй като в аптеката ми обясниха, че това е продукт, който спомага за регенерирането на кожата, намалява признаците на стрес, възвръща еластичността ѝ, хидратира и намалява фините линии. Серум, който е събрал в себе си всичко онова, от което има нужда кожата на всяка съвременна жена. 

Първият ми досег с Minéral 89 Probiotic Fractions беше изключително интересен. Избрах първо да го нанеса вечер, за да проверя как ще реагира кожата ми. 

Опаковката е изключително удобна и серумът се нанася с помощта на пипета, с чиято помощ лесно регулирам количеството продукт.

Може би и на вас ви се е случвало да ползвате серуми, които са прекалено течни и е трудно да се нанесат на лицето, без да попаднат и върху дрехите. Е, с новия серум на Vichy нямах никакви проблеми. Консистенцията му е сравнително гъста и не се разтича върху лицето. Всъщност успях да го нанеса за секунди. 

След това зачаках нетърпеливо пред огледалото, за да видя за колко време ще попие в кожата. По-малко от минута по-късно кожата ми "изпи" серума и остана с едно съвсем леко сияние. Реших да не слагам нищо повече върху лицето, а когато се събудих на следващия ден, кожата ми изглеждаше много добре, нямаше неприятно усещане за опъване и никакви зачервявания.

На другата сутрин беше време за нов тест - как ще се справи серумът с фон дьо тен. Не срещнах никакви затруднения, фон дьо тенът се нанесе много гладко и през деня остана на мястото си без каквито и да било мазни следи.

Пълно преобразяване на кожата

Minéral 89 Probiotic Fractions преобрази кожата ми, като ѝ даде всичко онова, което ѝ е нужно, за да изглежда чудесно. Тайната се крие в пробиотичните фракции, които представляват живи микроорганизми. Тяхната задача е да подсилят защитната бариера на кожата, стимулирайки епидермалната регенерация.

Вулканичната вода Vichy е обогатена с 15 минерала, всеки от които има специална функция за подобряване състоянието на кожата. 

Серумът съдържа 4% ниацинамид, познат като витамин B3, който успокоява кожата. Витамин E пък има антиоксидантно действие и предпазва кожата от свободните радикали. 

Красива кожа - нашата визитна картичка пред света

Не бива да забравяме, че животът и стресът в големия град са причина не само за физическа умора. Те се отразяват и върху кожния имунитет, спомагат за по-лесната и бърза поява на фини линии, тенът става сив.

Сияйната и еластична кожа са лесно постижими, когато за съюзник имаме серум, специално разработен да се бори със стреса и последиците от него. Minéral 89 Probiotic Fractions от Vichy е продукт, разработен специално за съвременните жени, които искат да изглеждат винаги перфектно и то за кратко време. 

А при мен резултатите от серума бяха видими само след 5 дни редовна употреба сутрин и вечер.