Есента започва с ретрограден Меркурий, ретроградна Венера и обръщане на Юпитер в ретроградно движение. Това ще донесе на всички нас промени и ще ни подтикне да преосмислим живота си.

Меркурий, вашият управител, Деви, цял септември ще бъде във вашия знак! Това означава, че решавате да се погрижите сериозно за външния си вид, здравето и ревизията на имиджа си. Най-вероятно ще обновите гардероба си и ще решите да се върнете към стил, който сте имали преди много време. Хората около вас ще започнат да ви правят комплименти, казвайки, че сте по-млади и изглеждате като преди X години. Ефектът на ретроградния Меркурий е точно такъв, защото той е отговорен за нашата младост и мобилност. Може да се появи нещо свежо в образа ви, ще бъдете по-мобилни и активни.

Ретрограден Юпитер на 4 септември ще бъде в знака на финансите, Телец, което ще тласне всеки от нас да преразгледа своето финансово състояние, разходи и спестявания и да обърне внимание на семейния капитал. До края на годината Юпитер ще ви върне към стари финансови инвестиции, направени през 2011-2012 г. Например, ако имате недвижим имот от тези години, може да започнете да го давате под наем или да помислите за рефинансиране на заем или ипотека. От друга страна, може би през тези години сте направили първата покупка на апартамент и сега искате отново да инвестирате в жилище, но за да го направите, ще трябва да продадете някакъв друг стар имот.

При вас, Деви, Юпитер ще бъде в дома на образованието и пътуването, което означава, че може да решите да преминете отново някакъв вид обучение или да се върнете към такова, което сте започнали преди време и сега да довършите. Също така, до края на годината Юпитер може да ви донесе и пътуване до място, на което вече сте били.

Септември ще е последният сравнително спокоен месец от годината, преди да се отвори Коридорът на затъмненията през октомври и да преживеем пълнолунието в Скорпион през ноември. Енергията на Коридора може да се усети един месец преди старта му, затова от 15 септември, новолунието в Дева, наблюдавайте внимателно събитията в живота ви.

При вас, Деви, в живота ви може да се появи нова титла или статус, свързан с кариера или гражданско състояние (например гражданство в нова държава). Като цяло новолунието ще ви донесе нов имидж, ново позициониране и най-вероятно ще започнете нов период на грижа за тялото си.

На 29 септември ще има мощно пълнолуние в знака Овен, което ще се отрази на вашия дом на кризи и общи финанси с партньор. Възможно партньорът ви да промени източника на доходи или да смени работата си, което да доведе до преосмисляне на разходите във вашата двойка. През следващите 18 месеца животът ви ще се промени драматично и всичко, което пречи на развитието ви, ще остане в миналото. Марс ще бъде във вашия дом на парите и самочувствието, което означава, че е време да промените отношението си към парите и да започнете да се отнасяте със себе си по различен начин. Поставете своите ценности и приоритети в центъра на живота си. В допълнение, този дом е отговорен и за интимната сфера във вашата карта, така че може да имате ярък и бурен романс.