Есента започва с ретрограден Меркурий, ретроградна Венера и обръщане на Юпитер в ретроградно движение. Това ще донесе на всички нас промени и ще ни подтикне да преосмислим живота си.

Венера, управителят на вашата натална карта, Телци, ще бъде в дома, отговарящ за недвижимите имоти до края на септември. Това означава, че ще решите важен въпрос за дома си – ремонт, закупуване на нови мебели или аксесоари за дома. Освен това е възможно да общувате повече с женска фигура от вашето семейство.

Ретрограден Юпитер на 4 септември ще бъде в знака на финансите, Телец, вашият знак, което ще тласне всеки от нас да преразгледа своето финансово състояние, разходи и спестявания и да обърне внимание на семейния капитал. До края на годината Юпитер ще ви върне към стари финансови инвестиции, направени през 2011-2012 г. Например, ако имате недвижим имот от тези години, може да започнете да го давате под наем или да помислите за рефинансиране на заем или ипотека. От друга страна, може би през тези години сте направили първата покупка на апартамент и сега искате отново да инвестирате в жилище, но за да го направите, ще трябва да продадете някакъв друг стар имот.

При вас, Телци, Юпитер ще бъде в дома на вашата личност и ще отговаря за големи капитали и тяхното използване. Възможно да почувствате, че над вас е надвиснала сериозна финансова задача, която не ви позволява спокойно да реализирате част от амбициите си като закупуване на жилище. Преразгледайте доходите и разходите си и направете план на това от колко пари имате нужда.

Септември ще е последният сравнително спокоен месец от годината, преди да се отвори Коридорът на затъмненията през октомври и да преживеем пълнолунието в Скорпион през ноември. Енергията на Коридора може да се усети един месец преди старта му, затова от 15 септември, новолунието в Дева, наблюдавайте внимателно събитията в живота ви.
За вас, Телци, това е много благоприятно събитие, защото Слънцето и Луната ще влязат в тригон. Това ще донесе развитие на важна ситуация, нарастване на енергията и чувство на цялостно облекчение – Вселената ви взема под крилото си и ви помага да разрешите труден проблем.

Ако някаква ситуация се проточва от 20 август, то на този ден тя ще започне да се разплита. Може би най-накрая ще бъде разрешен проблем с документи, започване на нов проект или среща с приятел, с когото все не сте можели преди да се срещнете.

На 29 септември е пълнолунието в Овен, което ще се отрази на вашия дом на тайните и прозренията. В дома на работата и здравето ви пък ще стои Марс, което означава, че в този ден може да вземете решение да сложите край на нещо, което вече не ви служи.