Есента започва с ретрограден Меркурий, ретроградна Венера и обръщане на Юпитер в ретроградно движение. Това ще донесе на всички нас промени и ще ни подтикне да преосмислим живота си.

Уран, вашият управител, ще бъде в Телец през целия месец, правейки положителни аспекти със Слънцето и Меркурий в Дева. Това означава, че ще имате добър късмет с всякакъв бизнес, свързан с подобряване на вашия дом, интериор или семейни отношения. Много е вероятно мястото ви на пребиваване да стане по-уютно или чрез ремонт, или чрез обновяване на мебелите.

Ретрограден Юпитер на 4 септември ще бъде в знака на финансите, Телец, което ще тласне всеки от нас да преразгледа своето финансово състояние, разходи и спестявания и да обърне внимание на семейния капитал. До края на годината Юпитер ще ви върне към стари финансови инвестиции, направени през 2011-2012 г. Например, ако имате недвижим имот от тези години, може да започнете да го давате под наем или да помислите за рефинансиране на заем или ипотека. От друга страна, може би през тези години сте направили първата покупка на апартамент и сега искате отново да инвестирате в жилище, но за да го направите, ще трябва да продадете някакъв друг стар имот.

При вас, Водолеи, Юпитер ще бъде в дома на жилището на същото място, където сега е Уран. това означава, че активно ще преработвате нещо в дома си, за да го направите по-удобен. Може да се нуждае от ремонт, нови мебели или обособяване на нови части. Освен това някой роднина или приятел може да се установи в къщата ви до януари 2024 г.

Септември ще е последният сравнително спокоен месец от годината, преди да се отвори Коридорът на затъмненията през октомври и да преживеем пълнолунието в Скорпион през ноември. Енергията на Коридора може да се усети един месец преди старта му, затова от 15 септември, новолунието в Дева, наблюдавайте внимателно събитията в живота ви.
При вас, Водолеи, може да започне нов цикъл от финансови задължения като например взимане на ипотека или заем. Също така е възможно вашият партньор да има нов по-голям доход.

На 29 септември ще има мощно пълнолуние в знака Овен, което ще окаже влияние на вашия дом, свързан с пътуването – може внезапно да тръгнете на пътешествие или да откриете нова общност от хора. Със сигурност ще изследвате „нови територии“ в работен план и дори да обмислите да започнете да учите нов език. Освен това може да получите интересни и неочаквани новини, свързани с ваш роднина.