На 28.06. в 08.30. часа сутринта настъпва Пълнолуние в знака Козирог. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето преминаващо през знака Рак. Очаква се събитието, което ще действа най силно от 27.06. до 29.06. да противопостави егото, волята и съзнателните ни нужди (Слънцето) срещу чувствата, емоциите и подсъзнателните ни копнежи (Луната).

Най-силно ще усетим Пълнолунието във връзка с нещата, за които отговаря оста Козирог-Рак, а именно реда, авторитетите, отговорностите, домашния уют, семейството, родителите, материалното и обществено положение.  Пълнолунието е изключително подходящо за изглаждане на отдавна залегнали в семейната история конфликти, приключване на сделки, продажбата на стоки за дома и отказване от стари навици. Не е подходящо за стартиране на връзки, подписване на договори, купуване на стоки за дома.

Важно е през периода да се постараем да запазим вътрешния си баланс и да не реагираме първосигнално на всяко дразнене идващо от заобикалящите ни хора. Така най-добре бихме могли да не влошаваме отношенията си с тях и да избегнем конфликти и трайни неразбирателства.

Най-силно ще усетят събитието кардиналните знаци Козирог, Рак, Везни и Овен, както и хората с лични планети и Асцендент в тези знаци. При тях запазването на хармонията в отношенията с най-близките им хора ще е трудна задача. От една страна е много вероятно да се претоварят в желанието си да угодят на всички, което в последствие ще ги умори и изнерви. От друга страна може да се отдадат изцяло да себе си и да забравят близките и техните нужди, което пък ще разстрои останалите. Който и от двата сценария да преобладава е важно да се постараят да са достатъчно търпеливи и отзивчиви към другите, но без да се увличат и да губят връзка със себе си и собствените си нужди. Важно е да се постараят хем вълкът да е сит, хем агнето цяло, а при всеки отделен представител на тези зодии формулата за успех ще бъде различна.

Водните знаци Риби и Скорпион ще имат шанса да приключат с важни задачи и проекти и да се освободят поне до известна степен от напрежение, което отдавна ги тормози.

Огнените знаци Лъв и Стрелец ще са склонни да харчат крупни суми, опитвайки се по този начин да демонстрират любовта си към най-близките. Ако освен правилните подаръци, съумеят да подберат и правилните думи и отношение, ще направят хората около тях наистина щастливи и признателни.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци по всяка вероятност ще са влюбени и до голяма степен фокусирани върху близък до сърцето им човек. Важно е в желанието си да угодят на този човек да не забравят себе си и собствените си нужди.

Земните знаци Телец и Дева около Пълнолунието ще имат най-силна нужда от почивка и няма да им се занимава особено много със светски събирания или с активно общуване. Най-добре биха изкарали периода в тясна семейна атмосфера, обградени от най-близките, но и спазвайки известна дистанция с тях.