На 26.08. в 14:50 ч. Луната, която преминава през знака Риби, ще бъде в точна опозиция със Слънцето в Дева. Тогава настъпва Пълнолуние. Ефектът от събитието ще се усеща най-силно от 25.08. до 27.08.

Важно е да сме изключително внимателни през тези три дни, понеже от една страна ще бъдем изключително чувствителни, състрадателни и сливащи се с околните (Луна в Риби), от друга ще има част от нас, която да иска да запази автономност, рационалност и ред в мислите и действията си (Слънце в Дева). Ще изпитваме големи вътрешни конфликти и не ни се препоръчва да действаме прибързано и необмислено по важни за нас въпроси.

Много важно е също така през дните около Пълнолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или изясняваме взаимоотношенията си с друг човек. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Периодът е подходящ за завършване на начинания, които са започнали отдавна и чието приключване е планувано и подготвено от предните дни. Дните около Пълнолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

Периодът около Пълнолунието ще бъде най-напрегнат за подвижните знаци Риби, Дева, Близнаци и Стрелец, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни спорове, на които ще им е трудно да устоят, но и които доста ще ги разстроят и развълнуват.

Раците и Скорпионите по всяка вероятност ще имат работни ангажименти, но е важно да са прецизни, за да имат успех.

Водолеите и Везните ще имат желание да блеснат без да полагат особени усилия и поради тази причина може да нямат успех с изявите.

При Телците и Козирозите са вероятни проблеми с пътувания или средства за комуникация. Възможни са също така ангажименти покрай документация или близко обкръжение.

Лъвовете и Овните може да са силно разконцентрирани и разсеяни. При всички случаи ще имат работа за отмятане и ще им се наложи да положат известни усилия в тази насока.