На 07.05. в 14.00. часа настъпва Пълнолуние в знака Скорпион. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето в Телец.

Най-силно ще усещаме събитието на 07.05. и 08.05. и то най-вече в сферите на знаците Телец и Скорпион.

Оста Телец-Скорпион е пряко свързана с парите, собствеността, общите ресурси, кредитите, банковите операции, наследствата, т.е. именно в тези сфери е добре да сме наистина внимателни и да не предприемаме рискови дейности, понеже има вероятност да сме импулсивни и не особено рационални, заради което да претърпим загуби в последствие.

Контактът между двете Светила е възможно да ни обърква и да затруднява изявите ни (Слънцето), много силно подсилвайки чувствителността и емоциите ни (Луната).

Пълнолунието в Скорпион е възможно да ни предразполага и към дребни здравословни неразположения, като главоболие, грипни състояния, леки травми. Добре е в периода да не се подлагаме на хирургични интервенции, да не си правим зъбите и да не ходим по изследвания.

Двата дни около Пълнолунието няма да са подходящи за взимане на важни решения, стартиране на дейности, особено такива засягащи финансите или притежанията ни.

Контактът между Слънцето и Луната най-силно ще повлияе на неподвижните знаци Телец, Скорпион, Водолей и Лъв, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци, които по всяка вероятност ще имат силен конфликт между това какво трябва да правят (Слънцето) и нещата, които са им на сърце и с които биха искали да се занимават в действителност (Луната).

Също така е възможно да им възникнат разправии с хора от обкръжението, на които ще са склонни да реагират прекалено емоционално, без да премислят ситуацията от всички ъгли. При всички случаи е важно да се постараят да не оставят емоциите и напрежението да ги завладеят и да изригнат в неподходящ момент пред неподходящите хора, рискувайки да си развалят отношенията с тях за продължително време.

Огнените знаци Стрелец и Овен ще имат както възходи, така и спадове в емоционален план. Добре е да си оставят достатъчно време за почивка и да не си създават излишен стрес, за да не се преуморят.

Въздушните знаци Везни и Близнаци не е изключено да са силно ангажирани с партньора си или с човек близък до тях.

Водните знаци Рак и Риби се очаква да се чувстват финансово нестабилни и несигурни. Поради тази причина е важно да внимават да не харчат неразумно или прибързано парите си.

Земните знаци Дева и Козирог ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще витаят в облаците, мечтаейки за любим човек.