На 26.05., в 14.00. часа, настъпва Пълнолуние в знака Стрелец. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето в Близнаци. Поради тази причина от 25.05 до 27.05. е много вероятно да сме по-изнервени от обикновено и да вземаме грешни решения.

Ще сме свръх емоционални и ще реагираме прибързано, като казваме или правим неща, за които в последствие да съжаляваме.

Много е важно да сме внимателни за нещата, за които отговаря оста Стрелец-Близнаци, а това са именно ученето на нови неща, взимането на изпити, подаването и попълването на документи, правните въпроси, средствата за комуникация и транспорт, пътуванията в чужбина и контактите с чужденци.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Пълнолунието за подвижните знаци Стрелец, Близнаци, Риби и Дева, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. На тях ще им е доста трудно да се концентрират и поради тази причина е добре да са изключително внимателни с ангажиментите, които поемат, както и при общуването им със заобикалящите хора.

Въздушните знаци Везни и Водолей e добре да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Земните знаци Козирог и Телец ще са силно ангажирани с финансовите си дела, но е важно да внимават да не сключат прибързани сделки и да не купуват скъпи неща.

При огнените знаци Лъв и Овен има риск от недоразумения във връзка с нещо казано или прочетено. Важно е да си дават време за реакция, а да не действат първо сигнално.

Водните знаци Скорпион и Рак ще се занимават с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.