В живота на всеки човек има няколко събития, които се помнят цял живот. Но безспорно най-голямото щастие, което изпитва всеки от нас, е денят, когато разбира, че най-голямата му мечта ще се сбъдне и ще стане родител.

За съжаление, все повече двойки се сблъскват с различни трудности по пътя и съкровеното им желание изглежда като далечна мечта. Има случаи, в които някои двойки изпадат в отчаяние, мислейки си, че може би не им е било писано. Още тук е мястото дебело да подчертаем, че напредналата медицина в 21-ви век ни дава различни възможности. Важно е да знаем къде да ги потърсим.

Кога трябва да се обърнем към репродуктивна клиника?

Неписаното правило гласи, че ако сте на възраст до 35 години, е прието да се обърнете към репродуктивна клиника след 1 година опити. Но ако сте над 35 години, то тогава специалистите съветват да не чакате повече от 6 месеца.

Причините за безплодие могат да бъдат изключително много, но най-важното е да се открие самият проблем.

Изборът на репродуктивна клиника

Важно е да изберем клиника, в която се чувстваме спокойни, че сме попаднали на правилното място. През последните няколко години клиниката за репродуктивна медицина Biotexcom се превърна в една от най-известните у нас.

Клиниката съществува от 14 години и екипът ѝ наброява над 500 души. Мотото на клиниката е, че абсолютно безплодие не съществува и през всички тези години екипът ѝ е помогнал на двойки от целия свят по пътя към голямата мечта.

д-р Елена Игнатиева, специалист по лечение на безплодие

Biotexcom се намира в Украйна и предлага огромен набор от услуги, сред които ин витро с донорски яйцеклетки, ин витро с митохондрии и други алтернативните методи за борба с безплодието.

Донорски яйцеклетки

Много хора са чували за забременяваме с донорски яйцеклетки, но какво точно означава това?

Любопитно е да отбележим, че всяка жена се ражда с определен яйчников резерв. Той може да се изчерпа твърде бързо и да стане причина жената да не разполага със здрава яйцеклетка, която пък да доведе до забременяване. Тогава "на помощ идват" донорските яйцеклетки. В Biotexcom двойката може да избере от голяма база донори на яйцеклетки - донори, които отговарят на всички изисквания на бъдещите родители.

Най-важното, което трябва да имаме предвид е, че в този случай не се ползват замразени яйцеклетки, което значително увеличава шансовете за успех.

Ин витро с митохондрии

Чували ли сте някога за тази иновативна процедура? В същината си това е процедура предназначена за жени при които е съхранен яйчниковия резерв и силно намалена енергичност на яйцеклетките за оплождане и нормално развитие на ембриона до бластоцист.

Процедурата е изключително улеснена не само от медицинска гледна точка, но и от логистична. Не е необходимо да се притеснявате, ако не знаете езика или пък не знаете как ще откриете клиниката на Biotexcom в Киев. За да може пребиваването им в Киев да е максимално улеснено, всички двойки биват посрещани още на летището от екип на клиниката и е им осигурено безплатно настаняване, храна и транспорт между хотела, клиниката и летището.

Най-голямото постижение в живота на всеки човек е да стане родител. Тази мечта може да се превърне в реалност, когато знаем, че можем да се обърнем за помощ към репродуктивна клиника Biotexcom. Мястото, където успеваемостта е много голяма и двойките, които са прегърнали своята мечта, стават все повече с всеки изминал ден.