От древни времена се смята, че от разположението на бенките по тялото може да научите за характера и съдбата на човека. Някои дори вярват, че тези "знаци" носят кармичен смисъл. Не трябва да се уповаваме сляпо на силата на съдбоносния символ, бенките говорят само за възможностите на личността, а не са догма. Те са просто допълнителна информация за характера и личността на собственика им и неговите наклонности. Бенките, както и линиите на ръцете, се променят с течение на времето. Съществува мнение, че това се случва, защото хората са променили нещо в живота си, избрали са друг път. Появата на бенки или увеличаването им отразява извършените от нас действия. Бенките по лицето са най-значимите бенки. В различните тълкувания има различни зони на лицето, които определят характера и съдбата на човека.

Какви тайни пазят те, разбери сега:

Според японската физиогномика (науката за разбиране характера на човека чрез чертите на лицето или структурата на тялото) бенките, разположени по горната част на челото символизират трудностите, които е преживял притежателя им в детството и юношеството си. Бенките в средата и в долната част на челото говорят за трудности при работа с хора - колеги, приятели, роднини.

Бенката на носа е знак на съдбата. Ако е в средата на носа предупреждава за възможни неудачи в любовта, на върха на носа - за неуспехи в живота.

Бенка, разположена директно под носа свидетелства за сериозни заболявания, предавани по наследство.

Бенка, разположена под долната устна характеризира човека, като собственик на силна воля и твърд характер.

Що се отнася до бенката на дясното слепоочие - това е съдбовен знак и носи кармичен характер. Смята се, че тя маркира специални и надарени хора или дори избрани, които имат някаква мисия, важна за цялото човечество. Смята се, че тези хора притежават голяма интуиция, силни и прозорливи личности. Предвид значението на тази бенка не е желателно да се парадира с нея, а да се крие от очите на външни лица.

Бенка на лявото слепоочие характеризира сантименталните хора. Те имат рядката способност да забравят елементарното, но да помнят някои дребни на пръв поглед неща, например спомени от детството или сънища. Смята се, че такава бенка имат хора, които в предишния си живот не са успели да довършат нещо, ето защо, в този живот са преследвани от това чувство. Получават признание много по-късно, отколкото другите, благодарение на упорития си труд.

Бенка на челото, точно над носа. Наричат я още „Третото око" или "Окото на Шива”. Собственикът на такава бенка е надарен с огромна интуиция, дълбок ум и жажда за знания.Този съдбовен знак може да бъде едновременно щастлив и фатален за човека, който може да стане ясновидец или медиум. Въпреки това, околните често го възприемат като луд. Хората със знака на Шива, често страдат от силно главоболие.

Като цяло, бенките на челото предполагат прозрение и голяма интелигентност. Техните собственици могат да станат държавници, политици и дипломати. Те са способни на големи неща, често, обаче, отиват твърде далеч. Когато бенката се намира на границата на челото и косата, особено от дясната страна, това говори за големи организационни умения. Такъв човек може да стане политически лидер, той не се грижи за своята собствена полза, обсебен е от идеята за съвършенство.

Бенка в десния ъгъл на окото характеризира собственика си като страстен, ревнив, лесно раздразнителни, неуравновесен човек.

Бенка на десния клепач имат поетичните личности, склонни към интелектуални професии. Човек с такава бенка не понася стреса, поддава се на паника. И въпреки творческия си талант често губи вдъхновение.

Бенка под дясното око показва способността на човека да обича дълбоко, да бъде предан и верен. Така че хората са чувствителни, добри и щедри. Това е знак за чар и обаяние, който често е семейно наследство и е знак за благородно потекло.

Бенка под дясното око близо до носа имат хората, за които е характерно – изменчивост и прекомерна емоционалност.

Бенка в средата на носа имат хора със страст към пътуване, богато въображение и склонност към творчество. Като цяло бенката на носа е знак за общителност и лекота на характера.

Бенка под лявото око, близо до носа показва склонност към страст и неоснователна ревност. В характера на тези хора доминира егоцентризъм и самозабравяне.

Бенка под лявото око - знак на безгранична чувственост. Семейният живот с тези хора е богат на преживявания. Ако бенката се намира по-близо до ухото - това е символ на саможертва в характера на собственика.

Бенка в левия ъгъл на окото се появява при хора, които са склонни към самобичуване и на тази основа имат някои особености на характера. Това е особено видно в любовните отношения. Често се измъчват от необосновано чувство на вина, в техните семейства има много скандали.

Бенка на левия клепач дарява своя собственик с отлична памет и дипломация. Този знак е характерен за човек, при който чувствата преобладават над разума. Като правило, това е една мечтателна персона, непостоянна в любовта, склонна да променя собствените си убеждения и възгледи по няколко пъти на ден.

Бенка на върха на носа символизира любов към всичко забранено, добро чувство за хумор и лесен характер. Хората с такъв знак са склонни да усложнят любовните си връзки със своето лекомислено поведение. Притежателите на бенка на върха на носа са забавни и не се вземат насериозно. Те не могат да се сърдят дълго. Често сменят работата си, завършват няколко учебни заведения, не изпитват удовлетворение от заеманата длъжност.

Бенка на бузата под окото показва сложни сантиментални връзки, характеризиращи човек, който се отдава на страстта без остатък.

Бенка на дясната буза - свидетел на чести кавги и бързо сдобрявне. Този знак е на хора, в чийто живот доминират плътските удоволствия. Тази бенка говори за жизненост, находчивост и ексцентричност.

Бенка под носа означава възвишеност и донякъде мистичност на собственика си. Такива хора притежават усещането за вселенска любов, като правило, те имат изключителна съдба. При тези хора надделяват способностите да знаят по-добре от другите как се действа в една или друга трудна ситуация, могат да дадат много добри съвети. Хората с бенка под носа могат да станат отлични юристи, съчетавайки умение и любов към работата си.

Бенка в средата под носа означава независимост, жаждата за пътуване и удоволствие.

Бенка над устната е характерна за щедрите и верни хора. Те обичат децата много повече, отколкото са способни да обичат партньора или съпруга си.

Бенка от лявата страна на носа показва способности за изкушение. Хората са склонни на провокации, скандали, шокиращо поведение. Те се стремят към разнообразие в любовта, но в брака са доста сериозни.

Бенка на горната устна отдясно символизира чувственост и властност. Такива хора са благословени с буйна фантазия и оригиналност. При жената такава бенка говори за коварство и дори известна жестокост. Целеустремеността ѝ дава възможност за постигане на признание в работата и положение в обществото, да направи блестяща кариера.

Бенка под долната устна показва, че собственика ѝ има ревнив нрав, необуздано желание за голямата и единствена любов.

Бенка под устните показва слабохарактерност, неспособност на човека да бъде отговорен за действията си. Притежателите на този знак често отлагат нещата за по-късно и са заложници на лоши навици, особено мъжете.

Бенка върху лявата буза, разположена в близост до ухотото - налице е тенденция към депресия и труден характер.

Бенка на лявата буза често такава имат художници, писатели, композитори, астролози - необикновени хора с голям талант или гений. Такива хора имат изключителна памет, талант за общуване, непостоянство във всички сфери на живота. За жена - това е признак на естествен чар, склонност към истерия и депресия.

Бенка в ъгъла на устните символизира подчертана еротика, невероятна сексуалност и за съжаление склонност към изневяра.

Бенка върху скулите показва бистър ум и жизненост. Тя отличава решителните хора, които искат непрекъснато да растат и в духовната и в материалната област. Те са в състояние да посветят живота си на благородни идеи. Тези хора имат безспорен авторитет в колектива, могат да се превърнат не просто в ръководители, а в лидери, в най-лошия случай – в подстрекатели.

Бенка под долната устна показва крехка психика и здраве на своя собственик. Този знак символизира нерешителност и уязвимост.

Бенка на брадичката е типична за властни и консервативни хора. Външно изглеждат мили и уравновесени, но имат невероятна сила на духа. При мъжете може да се говори дори за деспотичен и агресивен характер. Те знаят какво искат и са в състояние да постигнат целта си, каквото и да става. Хората с бенка на брадичката се стремят да създадат здраво, традиционно семейство, ценят спокойствието и уюта. Ако бенката е отляво, това е знак за целеустременост и самоусъвършенстване. Ако е отдясно - вяра в себе си, великодушие и оптимизъм.

Бенката на ухото, характеризира човек, склонен да преувеличава собствените си заслуги и постижения, напълно забравяйки за недостатъците си. В най-лошия случай, такъв човек е способен на измама, предателство или кражба. В най-добрия случай - това е знак за изключителност и оригиналност. Те не се страхуват да се открояват в тълпата.

В допълнение, има бенки и по тялото, значението на които е не по-малко важно за характера и съдбата на техния собственик. Важно е да знаете, че премахването на бенки по лицето се счита за неприемливо, поради тяхната важност за съдбата на човека. Смята се, че след отстраняване, те не губят своето значение, обаче, може да се засили или да отслабне влиянието им.