Великден няма да е същият, ако липсва невероятната декорирана трапеза и весело настроение. След студената зима чакаме с нетърпение да оживим дома си с пъстри цветове. Великден е време в годината, когато природата отново се пробужда за живот и ни позволява да украсим масата със свежи цветя, зелена трева, закачливи елементи за декорация - всичко това ще оживи трапезата и ще създаде пролетно настроение.

За да е още по-празнично настроението ти, ще ти предоставим възможност да спечелиш награда. Трябва само да споделиш с нас твоята любима или нетрадиционна рецепта за великденски козунак във формата за участие под текста, а на 27.04.2016г. да очакваш имената на печелившите.

Вижте част от интересните и вкусни рецепти, които получихме в играта до момента, на сайта на delimano.bg Следете сайта за нови рецепти от нас и нашите фенове.

Наградите, които ще раздадем на четирима от вас, са:

• Една кафе машина с кана Делимано

• Три кухненски престилки Делимано

Освен декорацията, трапезата на Великден няма да е същата, ако на нея няма прясно приготвен козунак. За перфектно приготвен козунак ти предлагаме да използваш Стоун Ледженд 2 в 1 - тава и тенджера, която е от традиционни естествени материали – камък и емайл. Само този месец можеш да вземеш Стоун Ледженд 2 в 1 с 60лв.отстъпка, за да се подготвиш за Великден. При готвене с нея топлината се разпределя равномерно по повърхността на съда, а приготвяната храна запазва сочността и естествения си аромат. Приготвяш здравословни ястия само с капка мазнина без залепване, а храната има традиционния вкус като изпечено върху истинска каменна плоча ястие. Освен козунак в нея може да приготвиш и традиционно агне. Защото е важно да запазиш истинския вкус на традицията на Великден!

Ще ти споделим някои от идеите ни за празнична украса, която не изисква скъпи материали и не отнема много време за приготвяне. Резултатите ще впечатлят както теб, така и цялото ти семейство.

Пролетни цветя

На централно място постави свежи, пролетни цветя, може да използваш дори цвете в саксия или свежа зелена трева за украса. Свежи, бели цветя са най-подходящи за празника. Постави букет от бели зюмбюли, лалета и карамфили в обикновена ваза, с цвят, който подхожда на цветовете на сервираната маса.

Яйца

Украси пролетната трапеза с малко гнездо в средата на масата. Направи го от разцъфнали клонки или нарязана хартия и ги аранжирай красиво. Използвай гнездото, за да поставиш боядисаните великденски яйца. Освен с боядисани яйца, можеш да украсиш трапезата си с твърдо сварени пъдпъдъчи яйца, завързани с панделки в цветове съчетани с тези на покривките и салфетките. Използвай и пластмасови великденски яйца.

Покривка и прибори

Великден масата трябва да е идеално подредена и аранжирана. Не се страхувай да използваш ярки цветове, за да създадеш жизнена и пролетна атмосфера. Избери интересно обрисувана тематична покривка. Върху покривката поръси малки листенца от цветя за още по-елегантен ефект. Аранжирането върху масата със зайчета, пиленца и яйца ще бъдат подходящо допълнение към трапезата.

Приготви малки хартиени тишлайфери и ги подреди перпендикулярно по дължината на масата. Сервирай на масата по две бели чинии на всяко място - една върху друга по-голяма и по-малка.

Постави приборите върху цветни салфетки. Ако имаш прибори в различен цвят, ги постави върху салфетка в различен цвят - например светлозелен върху бял, за да изглежда трапезата пролетна и свежа. Завържи всеки комплект прибори с декоративна връзка.

Ако разполагаш с красива цветна хартия, може да направиш столчета за чашите или просто да ги завържеш с цветна панделка.

Все пак не прекалявай! Нека всичко е в еднакви тонове и се усеща синхрон в аранжирането и цветовете.