Ако сте почитатели на добре познатите клишета, тогава най-вероятно отговорът ви ще бъде отрицателен. Дамите обикновено не се гледат с добро око, когато стане въпрос за футболни прогнози, но това не ни изненадва. Свикнали сме да чуваме, че футболът е мъжки спорт, макар и все по-често да се основават най-различни дамски футболни първенства. Нидерландия дори позволиха от следващия сезон да има смени отбори в аматьорската им игра, следователно дамите не само разбират, но и се развиват изключително професионално в този спорт. Анализаторите от Nostrabet предоставят цяла секция прогнози футбол напълно безплатно, а може ли да познаете кой им обръща най-много внимание?

Много често това са именно почитателките на футбола, които се славят като много по-добрите и разумни майстори при правенето на спортни прогнози. Не е трудно да открием и още някои интересни подробности в тази посока, които ни доказват точно това. При направено проучване още през 2007 г. със зората на онлайн платформите, мъжете са полът, който участва много по-активно и инкасира по-сериозни загуби, междувременно жените не просто остават далеч от рисковата група, те са и много по-успешни, защото за разлика от "разбирачите", биха направили много по-обстоен анализ, с който да извлекат точните изводи. Още през 1998 г. става ясно, че процентните разлики при студентите са много малки.

Около 91% от мъжете още тогава са направили поне една спортна прогноза в годината, докато жените са с впечатляващите 84%. Това трябва да ни подсказва, че дамите не са непознати на спорта, даже напротив, те са по-добрите играчи и винаги намират правилните опции, с които да вземат максимума от играта. Анализите показват, че всичко опира до разума. Мъжете избират спортни залози, които ще донесат огромни успехи и при евентуално изпълнение на прогнозата ще се радват и на един особен престиж, емоцията никога не е вървяла със статистиката и ще открием, че ситуацията е много по-различна. Дамите все по-често се налагат в самия спорт и дори контролират развитието на играта. Немската реферка Бибиана Щайнхаус е може би една от най-уважаваните на терена, а започва своята професионална кариера н 15-годишна възраст. За нея казват, че е наследник на Пиер Луиджи Колина – един особен хегемон на терена, следователно не е трудно да видим и развитието след това.

Не е трудно да забележим, че бившата капитанка на женския футболен отбор на Англия – Алекс Скот, може да се смята и за един от най-добрите коментатори в спорта и в момента е един от лидерите при подобряването на дамския футбол към момента. Уважавана е не само от спортните фенове, но и от медии като BBC. Тук трябва да добавим и още една много специална дама в лицето на Карън Брайди. Тя е политик, автор, издател и вицепрезидент на Уестхам Юнайтед. Именно в нейния отбор присъстваха някои от номинираните за играч на годината, следователно отново можем да бъдем категорични, че жените разбират от футбол, при това доста добре, а букмейкърите и анализаторите го признават с помощта на още проведени проучвания.

Търсенето на по-висок риск наистина е сериозно удоволствие, но дамите демонстрират едно по-различно качество - те използват разума си и имат много по-реална представа, когато започнат да сравняват коефициенти и да обръщат внимание на представянето на всеки един отбор. Това по никакъв начин не трябва да ни изненадва. Някои двойки избират тази индустрия, за да се състезават и забавляват заедно, в този случай се оказва, че дамите винаги печелят. Точно това умение се носи не само при футбола, но и в други спортове, които могат да спечелят вниманието им.

Тайната във всичко това е, че освен изчисляването на риска, жените имат много по-добра логика и разчитат всяка една прогноза правилно. Те знаят, че мнението на експертите може да има положително влияние, но същевременно остават много внимателни. С други думи, дамите не просто разбират от спортни прогнози и футбол, те са далеч по-добрият пол в тази развлекателна индустрия. Сигурно ще има обидени мъже от тези редове, но тук използваме статистика, анализи и факти. Друг е въпросът, че още няма поставено изравняване между двата пола, но пък женското мнение за спорт е не просто адекватно, но и гарантиращо много повече успехи.

Не е трудно да забележим, че някои почитателки направиха и много точни прогнози за Шампионска лига, номинирайки Челси за победител. Може да ви се струва като шесто чувство, но дамите разбират от спорт и не се страхуват да го демонстрират. Освен това не трябва да забравяме присъствието на Марина Грановская в английския футбол – дясната ръка на Роман Абрамович, когато дойде време за правенето на някои специални решения. Точно така, настоящите шампиони имат много женско влияние и вижте какъв беше точният резултат.