Разбито сърце. Случва се след трудни преживявания. Случва се от изгубен любим човек или от пропиляна възможност - списъкът може да продължи до безкрай. Хората усещат разбитото сърце по различни начини и рухват. Чувстват се уязвими. Чувстват се слаби. Може да мислиш, че всичко е загубено. Но тази болка, която чувстваш, е само временна.

Всичко това е част от пътуването към растеж и сила. Когато си в най-тежкия си момент и мислиш, че нещата не могат да се влошат повече, ще се появи светлина, изпълнена с обещания, и тя ще те издърпа от тъмните сили, които заплашват да погълнат живота ти. Просто трябва да отвориш очи. Трябва да събереш смелост, за да върнеш на местата им парченцата от разбитото си сърце.

Един ден ще погледнеш назад и ще благодариш на сърцето си, че се е излекувало. И обещавам, че това ще стане. Въпреки тежките времена, ще намериш своя мир. Ще откриеш, че счупените парчета на сърцето ти бавно се събират отново. Тогава най-накрая ще се почувстваш цяла и този далечен спомен за разбитото сърце ще бъде само част от миналото.

Сърцето ми е беше разбито. Бях предадена от приятели - или поне си мислех, че са ми приятели. Това, което някога беше любов и грижа, бе заменено с негодувание от онези, които най-много ценях. Болеше повече, отколкото бих искала да призная, защото приятелствата за мен означават нещо повече от общоприетото определение. Приятелствата ми са постоянни. Това е типът връзка, който надхвърля времето и разстоянието, за мен те са това, което ще продължи цял живот.

Но както се казва, всички хубави неща трябва да приключат. И аз останах с разбито сърце. Това разбито сърце приветства моите демони. Това предизвика огромна тъмнина, която не можех да контролирам. Но никой не знаеше какво се случва. Никой не знаеше, че усмивката на лицето ми е маска, която покрива постоянно намръщеното ми лице. Бях обвита от отрицателни енергии. Спомням си, че всеки ден се събуждах с чувство на страх. Чувството, че не съм важна, че всичко, което правя, е безполезно.

В тези моменти трябва да се наслаждаваш на тъмнината в себе си. Намери тъмнината, за да можеш да се сбогуваш с нея. В тези моменти трябва да помислиш за своите демони и за болката, която изпитваш. След като опознаеш най-тъмните части от себе си, можеш да работиш за намирането на светлите.

Открих, че моите демони се проявяват в моето разрушително професионално поведение. Бях прекарала нощи без сън. Мислех, че винаги трябва да работя, за да се подобря и ако искам да напредна, ще трябва да жертвам една от основните си нужди: съня. Имах нужда да изградя този успешен образ за себе си, за да прикрия несигурността, която изпитвах. Така не ми остави време да се погрижа за своето физическо и психическо здраве. Отнесох се към разбитото си сърце по всички възможни грешни начини.

Вместо да отделям време за себе си, запълних графика си с редица други неща. И тук сгреших. Трябва да прекарваш време със себе си и да прегръщаш моментите на уединение. Трябва да отделяш време в графика си, за да си позволиш да дишаш. Остави време за тренировки, приготвяне на здравословна храна, прекарване на време със семейството или с други неща, които ти носят спокойствие. Поставяйки се в положителни ситуации, ще можеш да намерите светлината. Ще можеш да оставите мрака зад себе си, защото вместо него, ще бъдеш изпълнена с любовта и подкрепата, донесени от твоята по-силна версия и от тези, които те ценят.

Вече не мисля, че вярвам в разбитите сърца. Мисля, че сърцето ти се разкъсва само за момент, за да може да стане по-силно. Това е като мускулите в тялото ти. Мускулите се разкъсват, за да могат да се възстановят и това им помага да израстват силни.

Така че в момента може да не ти е приятно. Може дори да чувстваш болка. Но помни: ще излезеш от това още по-силна.