Именно през юли Сатурн и Нептун преминават в ретроградна фаза в знака Риби, принуждавайки представителите на този знак да обърнат повече внимание на себе си. Сякаш фантазиите и миражите за живота ви ще започнат да стихват: ще започнете буквално да разглобявате живота си в детайли, анализирайки това, което преди сте пренебрегнали. Новолунието на 5 юли се случва във вашия любовен сектор - може да имате нова връзка, която е приятна и ви дава лекота. Също така за много Риби започва период на ваканция и творческо вдъхновение - можете да отидете до водата или ще имате голямо желание да посветите повече време на вашите хобита.
В хороскопа на Риби за юли 2024 г. има напрежение. Плановете се разпадат пред очите ни, а отношенията с шефа трябва да се променят. Прекалено много суета, за да преценим трезво случващото се. Може би е време да излезете в отпуск. Подкрепата на семейството ще ви помогне да се върнете в правия път. Тъй като Слънцето в Рак спомага за укрепване на семейните връзки, Рибите ще бъдат обградени от грижи и внимание. Благодарение на съветите на по-възрастното поколение ще бъде възможно да се справите с всички проблеми. Когато става въпрос за сърдечни въпроси, любовта ще нахлуе в живота на Рибите след гръмотевичното пълнолуние през юли. Това е повратна точка, в която можете да преодолеете страховете и да се отворите за нови преживявания. Може да се завърти бурен служебен романс.
В началото на юли ще има възможност да се отпуснете малко. Вероятно ще е възможно да организирате всичко така, че да не се налага да си взимате отпуск. Хороскопът за Риби обещава, че дори няколко дни почивка ще се отразят положително на здравето. Можете да напишете молба за отпуск, да се споразумеете с колегите си: екипът ще се срещне по средата на пътя. Кратката пауза в работата ще бъде много полезна. Тъй като намесата на Венера в Рак измества фокуса от кариерата към семейството, някои Риби ще се доближат до мечтата си за уютен и красив дом. Ще има шанс да получат заем при изгодни условия, въпреки че е възможно някой от роднините или приятелите да направи щедър подарък. Сделката ще мине като по часовник, без всякакви изненади.
Средата на месеца ще премине под знака на сериозната работа върху себе си, след почивката може да има нужда от реорганизация на живота. Ако почивката така и не се е състояла, успехът в кариерата ще бъде добра утеха. Във всеки случай, според общия хороскоп на Риби през юли 2024 г., процесите ще се ускорят. Хората наоколо няма да поставят спици в колелата, а ще се окаже, че се утвърждават като лидери. Меркурий в Лъв превръща недостатъците в предимства, така че не се предвиждат особени пречки. Ако се появят, те ще са временни. Рибите, заети в областта на маркетинга и рекламата, ще бъдат много търсени, най-вече заради творческия подход към бизнеса. Презентациите ще се радват на огромен успех.
От 12 до 14 юли може да имате скрита конфронтация с някого на работното място или да има напрежение в здравословното ви състояние. Всичко е свързано с опозицията на Венера и Плутон между вашите сектори на работа, физическо благополучие и изцеление. Като цяло ще се чувствате уморени, сякаш искате да сте сами, но определена жена или финансови задължения ще ви „разклатят” и извадят от равновесие.
Между другото, не забравяйте, че от 1 юли 2024 г. до 1 април 2025 г. Черната луна ще премине през вашия сектор на криза и трансформация - сякаш ще бъдете принудени да преразгледате отношението си към собствените си комплекси, страхове, както и интимност. Ще разберете защо за вас доверието в отношенията в продължение на много години не беше това, което е сега - ще искате по-дълбока интимност и чрез връзка с конкретен човек ще осъзнаете това.
Друг сериозен аспект – от 14 до 17 юли – съвпадът на Марс и Уран във вашия сектор на разговори и диалози. Вероятно ще имате сериозен пробив в разбирането на собствения си живот, но сякаш чрез общуване с някой мъж. Възможно е да се оцените по различен начин, да видите нещо, което не сте забелязвали от много години.
Пълнолунието в Козирог на 21 юли ще бъде във вашия сектор на приятели и бъдещи планове. Може да се окажете на парти или празник или в някакъв кръг от хора, благодарение на което ще разберете къде трябва да се придвижите по-нататък. Например, чрез среща с някого или приятелски диалог ще отговаряте на въпроси за бъдещето и отношенията, наред с други неща, защото ще имате ясна визия за личните си убеждения за себе си. Можете също да влезете в някакъв чат или общност по интереси или да опитате да стартирате нова публична страница или социална мрежа.
Последните дни на юли ще донесат просперитет и хармония, а в отношенията ще цари спокойствие. Много обаче зависи от самите партньори; не всеки обича премерения живот. Хороскопът за юли за Риби препоръчва да се въздържате от лекомислени действия. Флиртът може да събуди негативни чувства; трябва да насочите цялото си внимание към семейството си. За плахите Риби ще бъде от голяма полза позицията на Марс в Близнаци, когато се увеличава емоционалната гъвкавост. Внезапните трудности не ви поставят в състояние на ступор; напротив, те ви принуждават да търсите смели решения. За да удължите това състояние, е полезно да ядете храни за подобряване на настроението и умствената дейност: банани, ядки, шоколад.