Втората седмица на юли ще донесе няколко хармонични астрологични аспекта в началото на периода. Меркурий, който прави секстил с Юпитер в понеделник, ще направи мисленето ни по-позитивно и пътуването и почивките ни по-продуктивни. Близнаци, Дева и Стрелец могат спокойно да правят планове по професионални въпроси, да планират командировки и да инициират сделки в търговската сфера. Интелектуалните задачи лесно ще се решават от Раците и Рибите, чиито професии са свързани с научна и изследователска работа. Овните и Козирозите ще станат по-толерантни към мнението на другите, което ще се отрази по-добре на отношенията им с тях.

Положителните тенденции ще бъдат продължени от хармоничния аспект на Венера и Уран, който инициира необичайни, внезапни и вълнуващи събития не само в романтичната сфера, но и във финансовата и бизнес такава. Везни и Телец могат да имат възможности за брак, докато Скорпиони могат да имат възможности за бизнес партньорства. Козирозите и Водолеите ще са склонни да организират приятни изненади за своите близки, което ще направи представителите на тези знаци много популярни в определена среда. Рибите могат внезапно да се увлекат от нови идеи, които ще донесат много удоволствие и ще донесат интересни запознанства.

Тригонът на Венера и Нептун в средата на седмицата ще бъде особено благоприятен за актьори, артисти и организатори на развлекателни събития. Илюзиите, демонстрирани от сцената, ще бъдат грандиозни и впечатляващи. Важно е да не им се поддавате и да не ги проектирате върху реалния живот. Романтичната сфера ще бъде активна за Риби и Стрелец, които бързо ще започнат да наваксват след известно затишие. Водолеите ще могат да подобрят психическото си здраве, да се отърват от стари психични травми и да разберат причините за някои негативни емоции. Скорпионите и Раците ще се занимават и с въпроси на психологията, предимно от приложен характер. Лъвовете ще хванат нова вълна от внимание към своя човек, ще могат ефективно да се демонстрират и да подобрят социалното си положение.
Тригонът на Слънцето и Сатурн в четвъртък ще бъде благоприятен преди всичко за тези, които не се страхуват от лична отговорност, които са търпеливи и готови систематично да вървят към целта си. През този период ръководството на работното място и държавните служители подкрепят предлаганите идеи и инициативи, готови са да се притекат на помощ и да инвестират средства и финанси в нови бизнес проекти. За Овен и Лъв ще има възможност да реализират някои свои отдавнашни планове, свързани с професия, спорт или бизнес. Пред Козирозите и Водолеите ще се отворят много врати – както за делови, така и за лични контакти. Препоръчително е бързо да се възползвате от предоставените възможности, тъй като ще трябва да чакате доста дълго време за втори шанс. Везните ще решат да направят сериозни промени в живота си, тъй като Слънцето ще им даде липсващата енергия за активни действия и инициативи.

Опозицията на Венера и Плутон в края на седмицата леко ще развали цялостната приятна картина, но ще изясни много въпроси, свързани с доверие в партньорства, общи финанси, наследство или друга собственост. Овните и Скорпионите могат да имат конфликти в любовната сфера, прояви на ревност и недоволство от страна на партньорите. Не са изключени и внезапни сексуални ексцесии, под влияние на моментни емоции и страсти. Раците и Лъвовете рискуват да изпитат проблеми в интимната сфера, а за Телците и Везните могат да станат актуални внезапни затруднения със застраховки, данъци или издръжка. Близнаци и Дева рискуват да претърпят малки финансови загуби, Риби рискуват да развалят отношенията си с някой от най-близките си роднини. Козирозите и Водолеите най-вероятно ще имат затруднения с ежедневието и самоорганизацията.

Вижте в галерията какво ви очаква през следващата седмица според зодиакалния ви знак: