Жената определено е най-впечатляващото същество. Тя може да е най-хубавото нещо в живота ти, но и най-лошото. Може да те накара да чувстваш, че можеш да направиш и постигнеш всичко, а може и да те накара да съжалиш, че си се родил. Всичко, което й дадеш, ще ти бъде върнато. Хубавото - многократно, лошото - още по-многократно. Неслучайно някой, някъде е казал, че зад всеки успял мъж има по една силна жена.
Само че не възнамерявам да пиша хвалебствен текст за хубавите качества на жената, а по-скоро смятам да разгледам най-лошото й качество.
А именно - злоупотребата с мисленето. Момент, момент! Никой не твърди, че жената не умее да мисли - напротив! Проблемът е в обема на работата. Разликата между лекарството и отровата е в дозата, нали така?

Прекаляването с размислите може да възпрепятства намирането на подходящ мъж, или да уволни наличния, който опитва да си върши съвестно работата. Един кандидат за сърцето на дамата може да уцели право в десетката по много начини - да отваря врати, да е джентълмен, мил, добър, разбран и т.н. и т.н., но с допускането на само един гаф да генерира ефекта на пеперудата. Въпросният гаф често напълно несъзнателен и незначителен за самия мъж, но я подтиква към размисли. В последствие тя започва да анализира, да се убеждава в разни неща, да изгражда стратегии за защита, защото щом той е казал, или направил, едисикакво, значи сигурно трябва да е едисикакъв и сигурно ще постъпи едисикак. И така кандидатът бива уволнен без почести, преди дори да бъде назначен. Тя може да бъде безумно безкомпромисна. Ако не е имала чувства към някой и той направи значителен за нея гаф, то този господин няма да се радва на втори шанс.

Нещата стоят по различен начин, когато има назначен концесионер. Тя умее да бъде и безумно издръжлива. Може многократно да прости и най-големите мизерии. Не за много дълго, разбира се. Партньорът й усеща шут в задника и му идва като гръм от ясно небе. Тя решава, че той не я заслужава, защото не го интересува... нещо си. Него всъщност го интересува, просто дори не подозира, че има проблем.
Това се случва, защото тя не обича конфронтациите. По-скоро избира да изчака да види дали нещата ще се подобрят, да потърпи, да се сърди, но не и да каже на половинката си в прав текст какво не е наред. Може да обсъди проблемите на връзката с маникюристката, но не и с източника на проблема. Затова и най-често срещания проблем в една връзка е "Нищо!"
"Мило, какво има?
- Нищо!"

Тук произходът на проблема е свръхестествената интуиция, която жената притежава и която тотално липсва при мъжете. Тя може само с един поглед може да разбере дали някой го тревожи нещо. Никога не можеш да излъжеш една жена. Тя може да реши да повярва на нещо, но да бъде излъгана... едва ли.
Най-големият проблем е, че жените очакват от мъжете да притежават някои от техните качества, което е невъзможно. Ние никога няма да имаме толкова силна интуиция, нито ще можем да бъдем толкова проницателни, за да се досетим сами какъв е проблемът.
Затова, когато има проблем, не се надявайте той да ви прочете мислите.
Дори не се надявайте да чете между редовете.
Той изобщо не може да чете!
Но може да слуша...