На 21.04. планетата Меркурий обръща своя ход и ще се движи на обратно през знака на Телеца до 14.05.

Меркурий е планетата на мисълта и комуникацията и движейки се ретроградно, тя ще насочва голяма част от вниманието ни към собственото ни аз, към собствения ни свят. Поради тази причина е възможно да сме прекалено фиксирани в личния си мироглед, да губим гъвкавостта си и да ни е трудно обективно да преценяваме гледните точки на другите, което до голяма степен ще затруднява вземането на правилни решения. Заради това е важно е да сме наистина внимателни и да не избързваме с действията и решенията си. През този период е важно да сме изключително внимателни и предпазливи. Преценката ни няма да е трезва и съществува риск от измама и объркване. За това не ни се препоръчва да стартираме нови неща, да подписваме договори, да водим съдебни дела, да правим важни покупки.

Дните, в които планетата е ретроградна не са подходящи също така за медицински прегледи и изследвания, хирургически интервенции или стартиране на лечения. Много вероятно е също така да имаме объркване със средствата ни за комуникация и предвижване. За това е препоръчително да планираме нещата си по отрано и ако имаме важни ангажименти да се презастраховаме, подготвяйки си резервен план.

Най-потърпевши от движението на планетата ще са фиксираните знаци Телец, Водолей, Скорпион и Лъв, както и хората с лични планети в тези знаци. При тях са вероятни обърквания и хаос, както в личен, така и в обществен план.
В личен план е вероятно заетите да имат спорове или конфликти с партньорите си. Добре е да си оставят време да премислят нещата, както и техните нужди в отношенията си с партньора. Крайни решения при всички случаи е добре да взимат след края на периода. В професионален план при тях не са изключени нови алтернативи, които не е изключено да са подвеждащи, за това е важно да останат нащрек, да са изключително внимателни и да не прибързват.

Стрелците и Овните може да изпитат порив да учат нещо ново или да развиват ново хоби. Възможно е да оставят работата на заден план, преследвайки личните си цели. Във всеки случай е добре да се пазят от предателства сред колегите си, които не е изключено да използват пролуката от липсата или разконцентрираността им, за да реализират себе си или свой проект, за сметка на техен.

При Везните и Близнаците съществува риск да се впуснат във финансови сделки с неясен произход и да инвестират парите си по не много уместен начин. Поради тази причина е добре да са изключително внимателни в тази насока и да се съветват със специалисти, както и с близки хора, които биха им спестили големи загуби впоследствие.

Девите и Козирозите от земния тригон ще искат да блестят и да бъдат забелязвани и оценявани от околните. Добре е да не се изхвърлят в тези си желания и да остават здраво стъпили на земята в периода, понеже съществува риск да надскочат възможностите си и да започнат нещо, което в последствие ще им бъде трудно да завършат.

Раците и Рибите може да преживеят големи турбуленции в личен план. Ще имат както възходи, така и спадове в емоционален план. Очаква се те да имат необходимостта от пълна отдаденост и разбиране от страна на любимия, както и от най-близките си хора. Добре е да са умерени в действията си и да са склонни да премислят гледната точка на останалите, преди да реагират. Препоръчително им е да не приемат всяко различие в мненията, като фатална обида към тях, която да бъде преживявана и претегляна в съзнанието им дни наред.