На 10.09. планетата Меркурий, планетата на комуникациите, сделките и мисълта обръща своя ход и ще се движи ретроградно през знака Везни до 31.09.

Ретроградното движение на Меркурий ще насочва голяма част от вниманието ни към нас самите, към вижданията, мислите ни и собствения ни свят, което ще ни фиксира в собствения ни мироглед и по всяка вероятност ще загубим гъвкавостта си. Няма да сме достатъчно обективни и няма добре да разбираме другите и гледните им точки, което до голяма степен ще затруднява вземането на правилни решения. Поради тази причина е важно е да сме наистина внимателни и да не избързваме с действията си.

През този период е много вероятно да имаме объркване със средствата ни за комуникация и предвижване. За това е препоръчително да планираме нещата си по отрано и ако имаме важни ангажименти да се презастраховаме, подготвяйки си резервен план.

Важно е да сме изключително внимателни и предпазливи. Преценката ни няма да е трезва и съществува риск от измама и объркване. За това не ни се препоръчва да стартираме нови неща, да подписваме договори, да водим съдебни дела, да правим важни покупки.

Дните, в които планетата е ретроградна не са подходящи също така за медицински прегледи и изследвания, хирургически интервенции или стартиране на лечения.

Най-потърпевши от движението на планетата ще са кардиналните знаци Везни, Овен, Козирог и Рак, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни обърквания и хаос, както в личен, така и в обществен план. Много е вероятно да им се наложи да оправят минали грешки и да приключват стари начинания.

При водните знаци Скорпион и Риби съществува риск да загубят пари или да бъдат подведени при парична сделка или инвестиция. Важно е да са внимателни и да не прибързват с финансовите си решения.

Телците и Девите от земния тригон може да изпитат порив да учат нещо ново или да развиват ново хоби. Възможно е да оставят работата на заден план, преследвайки личните си цели.

При въздушните знаци Близнаци и Водолей може да се очакват големи турбуленции в личен план. Не са изключени спорове и конфликти с любим човек, които ще са силно натоварващи и за двете страни.

Огнените знаци Стрелец и Лъв е добре да не се изхвърлят в желанието си да блеснат и да остават здраво стъпили на земята през периода, понеже съществува риск да надскочат възможностите си и да започнат нещо, което в последствие ще им бъде трудно да завършат.