Официално настъпи сезонът на ретроградните движения, приятели. До началото на септември Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон ще бъдат в разгара на годишните си ретроградни движения. Но на 9 септември космическата жега ще се повиши значително, тъй като тогава Меркурий ще се присъедини към тази лунна бригада. Ретроградните периоди на Меркурий са най-известните от всички планети, тъй като предизвикват обърквания в комуникацията, времето, графика, пътуванията и др. Този път ни очаква меркуриански хаос до 2 октомври, така че ще искате да знаете как ретроградният Меркурий през септември 2022 г. ще се отрази на вашия зодиакален знак.

Меркурий е планетата на логистиката и информацията и през септември и октомври ще премине през два различни зодиакални знака - социалния въздушен знак Везни и прагматичния земен знак Дева. Започва обръщането си във Везни на 9 септември, където ще се върти назад през първите две седмици от ретроградността. Везните са знакът, който управлява партньорствата, договорите и като цяло усещането за равновесие, така че може да се окаже, че в любовния ни живот може да се появят стари проблеми с връзките или юридическите преговори да се окажат в стресиращи пречки. Важно е през този период да бъдете изключително дипломатични в общуването, за да избегнете недоразумения и да се опитате да намерите средна позиция.

На 23 септември Меркурий ще навлезе отново в Дева, където ще прекара остатъка от ретроградния период. Девата е един от зодиакалните знаци, управлявани от Меркурий, и се свързва с рутината, организацията и планирането. Въпреки това последната седмица и половина от ретроградния период може да доведе до всякакви обърквания и забавяния, които ще направят управлението на времето ни изключително неприятно. Оставяйте допълнително място в календара си, за да се придвижвате от едно място на друго, и проверявайте два пъти датите и часовете на всичките си срещи, за да сте сигурни, че не сте забравили някоя важна подробност.

Никой не е освободен от зашеметяващото въздействие на ретроградния Меркурий, затова прочетете нататък, за да разберете как ще се справи вашият зодиакален знак.

Овен

Тази ретроградност се отразява както на графика ви, така и на партньорствата ви, Овни, така че вместо да бъдете обичайно импулсивни, може би ще е добре да спрете и да помислите, преди да предприемете стъпки. През първата половина на ретроградното движение вероятно ще се появят нерешени проблеми във взаимоотношенията, така че подхождайте към тези деликатни разговори със съчувствие. След това може да се окаже, че е трудно да намерите своя ритъм по отношение на времето, така че внимавайте да не си направите двойна резервация за вечеря и да изпаднете в затруднение.

Телец

По време на тази ретроградна фаза графикът ви се преобръща, Телци, така че се откажете от упоритите си наклонности към фиксираните знаци и си осигурете малко повече гъвкавост по отношение на времето и нивото на продуктивност. Използвайте това като възможност да преразгледате рутината си и да се освободите от всички задължения, които вече не ви служат. Ретроградните движения са известни и с това, че изваждат бившите ви приятели на показ, така че отстоявайте позициите си, ако се появи призрак от миналото ви, който моли за втори шанс.

Близнаци

Сега, Близнаци, на повърхността може да изплува стар багаж от запознанства. Тази утайка от открита драма може наистина да ви затрудни. Но това, че не се движите напред, не означава, че не постигате напредък. Използвайте това като възможност да се свържете с искрите от миналото и да се справите с недовършените си дела, за да можете да продължите напред с място за свежо вдъхновение.

Рак

Рак, вероятно ще бъдете погълнати от носталгията по време на тази ретроградна фаза, така че не се изненадвайте, ако се окаже, че плувате по алеята на спомените или се връщате към минали разговори с близки хора. Въпреки това се постарайте да не позволявате на главозамайването ви да пречи на ясната комуникация. Положете усилия да бъдете откровени с хората, с които живеете и общувате ежедневно. Пасивно-агресивното поведение само ще направи нещата по-напрегнати.

Лъв

При тази ретроградност социалният ви живот може да пострада, Лъвове, тъй като комуникационните конфликти и логистичните грешки могат да затруднят осъществяването на конкретни планове. Възможни са объркващи разговори, проблеми с електронната поща и неправилни изчисления на паричните средства, а общуването със света може да се окаже главоболие. Вместо да бързате със списъка си със задачи или да се мъчите да наваксате с кореспонденцията, поемете дълбоко въздух и просто правете по едно нещо наведнъж.

Дева

Меркурий е вашата управляваща планета, така че може да се окаже, че усетът ви към детайлите е малко по-неясен от обикновено - особено през втората половина на ретроградния период, когато Меркурий навлиза във вашия знак. Макар че обикновено се справяте чудесно с логистиката, избягвайте да правите големи покупки сега, тъй като в крайна сметка може да се окаже, че нещата не са такива, каквито сте ги мислили. Вместо това използвайте това време, за да преразгледате навиците си за харчене и да прецените в какво си струва да инвестирате за в бъдеще.

Везни

С обратното движение на Меркурий през вашия знак, Везни, може да се окаже трудно да изразявате себе си и мнението си, без да се чувствате неразбрани. Въпреки това е най-добре да избягвате прекаленото мислене и да престанете да се притеснявате толкова много за това какво другите хора могат да мислят за вас. Да бъдеш истински себе си означава, че не можеш да се харесаш на всички през цялото време, и това е нормално. Възползвайте се от чаровните си и дипломатични умения за общуване с хора, за да се справите с лекота в деликатни социални ситуации.

Скорпион

Като чувствителен воден знак за вас обикновено е лесно да се свържете с ефирната мъдрост на висшата си същност, Скорпиони. Но по време на тази ретроградна фаза може да се окаже трудно да интерпретирате ясно ситуацията, в която се намирате. Вместо да бързате с изводите, това е период, в който трябва да седнете с чувствата си и да ги оставите да кипнат, тъй като яснотата ще дойде с времето. Освен това през последните седмици на ретроградното движение може да възникнат приятелски драми. Ако се появят разногласия, не е проблем да се извините и да ги оставите зад гърба си.

Стрелец

Това ретроградно движение преминава през секторите на вашата карта, свързани със социалните групи и кариерата, Стрелец, което означава, че поддържането на стабилна комуникация е от голямо значение. Това е добър момент да се пазите от клюки на работното място или приятелски драми и да държите устните си затворени. Бъдете сдържани и търпеливи, когато отговаряте на служебни имейли или групови разговори, тъй като ще е твърде лесно да пропуснете важна информация и да стигнете до неточни заключения.

Козирог

В условията на ретроградност в професионалния ви живот, Козирог, сега е добър момент да прекратите всякакви нови работни начинания и да се съсредоточите върху преоценка на това, което вече имате. Това може да е добър момент да се върнете към минали проекти или да решите стар проблем, като приемете нова гледна точка. Все пак внимавайте да поставяте точки, когато става въпрос за някакви кариерни стъпки, тъй като е по-вероятно да се сблъскаме с недоразумения или да допуснем грешки, които да доведат до забавяне.

Водолей

Ако планирате пътувания в края на лятото, Водолеи, имайте предвид, че ретроградният Меркурий може да обърка плановете ви за пътуване, така че е добре да оставите много място в маршрута си за евентуални закъснения. Ако оставате близо до дома си, сега е добър момент да се върнете към предишни интереси или да преследвате някои стари страсти. Независимо дали става въпрос за недовършена книга от рафта ви или за недовършени дела с някой, когото обичате, може да спечелите много, ако погледнете на миналото с нова перспектива.

Риби

Риби, по време на тази ретроградна фаза границите може да се размият и разговорите да станат объркващи, което може да ви затрудни да се ориентирате в сложните взаимоотношения, които са най-близки до сърцето ви. Старите рани може да се отворят отново, а чувствителните спомени да се задействат, и макар че това може да създаде възможност за изцеление, може да е и време да се упражнявате да поставяте по-силни граници и да се дистанцирате от ситуации, които вече не са в съответствие с вашите желания. Следвайте интуицията си.