На 19 декември 2021 година започва ретроградната Венера. Това ще повлияе на множество аспекти от живота ни - от нашите финанси до ценностите и дори красотата ни. Въпреки това, тъй като Венера се свързва с любовта и романтиката, във връзките ни ще има най-много промени. Ето как Венера ще повлияе на твоя любовен живот в зависимост от това какъв е статусът на връзката ти:

Преодоляване на раздяла

Венера ще ти помогне да се справиш с багажа, който ти тежи след раздялата ви. Може в крайна сметка да проведеш труден разговор с бившия си, който може да те доведе до изводите, от които се нуждаеш, за да продължиш напред без него. Или може просто да научиш нещо ново за бившия си, например, че сега се среща с някоя друга. Така или иначе Венера ще ти донесе новини, които ще ти е трудно да чуеш, но ще ти помогнат да се излекуваш и да продължиш напред. Това е трудната любов, от която се нуждаеш, за да се сбогуваш окончателно с този човек.

Щастливо необвързана

Венера ще върне бившите ти при теб. Разбира се, това не означава, че трябва да възобновите връзката си с него. Трябва да си припомниш защо връзката ви не се получи още първия път. Трябва да погледнеш поведението му и да видите дали е направил достатъчно промени, които предполагат, че следващият път ще бъде различно. Не забравяй, че е по-добре да останеш сама, отколкото да бягаш обратно при някой, който никога не се е отнасял правилно с теб. Не искаш да се движите назад. Бъди силна.

Почти обвързана

Венера ще ти помогне да разбереш по-добре какво искаш в една връзка. Ще започнеш да мислиш за практическите елементи на връзката си и да се питаш дали сегашната ти ситуация те устройва. Може да осъзнаеш, че заслужаваш повече от това да си почти обвързана и да напуснеш този човек, за да намериш някой друг, който ще отговаря на твоите нужди. Или пък може да решиш, че този човек си заслужава усилията и да признаеш как наистина се чувстваш, за да видиш дали и той е готов да направи следващата стъпка с теб.

В нова връзка

Венера ще доведе до появата на нова информация за човека, с когото си. Това ще ти накара да прецениш дали партньорът ти наистина е този, с когото искаш да прекараш остатъка от живота си. Ако той не ти носи щастие или не отговаря на очакванията ти, това може да доведе до раздяла. Въпреки това, ако осъзнаеш, че те тласка напред и те прави по-щастлив човек, това може да те накара да направиш следващата стъпка с него – независимо дали това означава да кажеш онези две малки думи (като „Обичам те!”) или да живеете заедно.

В сериозна връзка

Венера ще повдигне основни проблеми, които трябва да бъдат разгледани. Това не означава непременно, че ще водиш разговори на висок тон с партньора си. Това може да означава, че ще проведете спокойна, зряла дискусия за елементи от връзката ви, които са ви притеснявали. Ще говорите за проблеми, които сте замитали под килима твърде дълго. В зависимост от това как се справяте със ситуацията, можете да излезете от разговора по-близки от всякога. Това може да укрепи връзката ви за постоянно.