В интернет пространството има изключително полезни неща, които работят, но и такива, които са пълно безумие. Ето какво споделя една майка, изпробвала някои от най-известните, за да разбере доколко са истина или просто са поредната загуба на време.

"Предупреждавам ви, някои могат да ви сте сторят наистина странни, а на други може пък и да се посмеете!

1. Нежно погалете главата на бебето си с тоалетна хартия и то ще заспи веднага

Не! Нищо подобно. Първоначално дъшеря ми беше объркана. След това се заливаше от смях заради "играта", която бях измислила. После пък се опита да хване и изяде тоалетната хартия. Може би първо трябваше да повия бебето, за да няма как да се движи много, много, така че опитайте - може и да проработи при вас. Все пак имате доста силен коз в ръцете си.

Всяко бебе е различно - някои се влияят от музика, други от докосване, а трети имат нужда да бъдат гушнати за малко. При други е достатъчен биберон...

2. Закачете самозалепваща се закачалка на гърба на детското столче

Така винаги ще имате лигавник в близост или нещо, с което да почистите след малкото пакостниче. При мен опредлено вършеше много добра работа. И тъй като обикновено я храня с дрехи, които знам, че ще трябва да бъдат сменени след това, съм сигурна, че спокойно можем да се цапаме, при това колкото си искаме.

3. Измийте играчките бързо и лесно в миялната машина

Това е съвет има 60% ефективност, тъй като някои от играчките си останаха мръсни, а други бяха много добре измити. Трябва да внимавате с температурата, особено що се отнася до гумените играчки. Другият вариант е да ги дезинфекцирате на ръка, което обаче ще ви отнеме доста повече време.

4. Изрежете ноктите на ръцете, докато бебето спи

Работи от части, макар че много майки използват точно този момент. Можете да опитате 20 минути след като бебето е заспало, защото тогава е най-дълбоката фаза на съня. Ако сте двама опитайте да действате веднага след събуждане. Обикновено мъниците тогава са много сънени, за да се разплачат.

5. Направете си седмичен график, в който да слагате отметки за лекарствата на бебето

Животът може да бъде много натоварен и понякога да имаме нужда от напомняне за някои, иначе важни неща. При нас се е слувало и двамата да забравим за тях, което никак не е добър вариант. Поради тази причина закачихме на стената график с датите, на които трябва да даваме витамини и лекарства на детето, ако се налага. Отбелязвахме веднага щом някой от двамата е свършил тази работа и определено имаше ефективно. Можете да използвате и мобилния си телефон - приложенията там са всевъзможни!

6. Използвайте малките кутийки, които идват при доставката на храна за съхранение на биберони

Не работи. Няма как да се отървете от миризмата на соев сос, която се е загнездила в тях!

7. Нарежете палачинките и пицата на малки парченца с помощта на нож за пица

Трик, който определено работи, но само заради факта, че става по-бързо, отколкото с обикновен нож.

8. Използвайте чинии, за да разрежете гроздови зърна на две

Когато започнете да захравате детето си с плодове и зеленчуци е много важно те да са на много малки парченца, за да не се задави. Какво имам предвид с този трик – нареждате измитото грозде в едната чиния, след като сте отделили всяко зрънце от чепката, а след това поставете другата отгоре. Минете с ножа по средата. Ако ви се получи, чудесно, но имайте предвид, че невинаги се получава. 

9. Използвайте висящи, платенени „шкафове“, за да съхранявате храната на бебето 

Става въпрос за онези джобчета, които могат да се закачат на стената – някои хора ги използват за бижута, чорапи, бельо. На мен лично ми спестиха доста място, защото в един момент се оказах затрупана от бурканчета, които няма къде да слагам. Много удобно и практично!

10. Сложете чорапките върху пижамата, за да няма голи крачета

Това определено работи, а когато сложа на дъщеричката си по-дълги чорапи, не се налага да я гоня постоянно, за да ги оправяме!

11. Помогнете на бебчо да се освободи от газовете в коремчето като нежно раздвижите крачетата към коремчето

Невинаги работи, но понякога е ефективно. Разбира се, струва си да опитате, ако знаете, че би могло да облекчи детето ви. Другият метод, който знам, е да сложите малчо по корем и да масажирате гръбчето му.

Хубаво да опитате, за да разберете, кое ще бъде ефективно при вас и вашето човече, защото всяко бебе е различно.