Много жени си мислят, че винаги ще се отнасят мило и спокойно към децата си, но често реалността се оказва съвсем различна. Много майки имат проблеми с гнева и избухват от най-малкото нещо. За всички тях една майка споделя трик, който е проработил при нея:

„Този трик ме накара да бъда по-търпелива с 4-годишното ми дете, което понякога подлага търпението ми на изпитание. Нося 5 ластика на едната си ръка и ги нося от момента, в който се събудя, до момента, в който завия детето си преди лягане.

5-те ластика са символ на всеки път, в който си загубила контрол или си казала нещо лошо на детето си. Всеки път, когато това се случи, преместваш един ластик на другата китка. За да върнеш ластика обратно, трябва да направиш 5 мили/добри неща с/за детето си (да танцувате, да пеете заедно, да му прочетеш книжка и т.н.). Гледах в едно научно предаване, че за всяко наше действие, което е предизвикало отрицателна реакция, трябва да направиш 5 положителни неща, за да си върнеш доверието и да възстановиш връзката си с другия човек. Затова ще използвам този трик, докато не се превърне в навик и започна да върши тези мили неща на автопилот.

Напоследък се чувствах ужасно стресирана, не можех да проумея защо 4-годишното ми дете се държи толкова невъзпитано, защо не иска да ме слуша. Плачех през ден и се ядосвах. Но днес всичките ластици са на правилната китка. Много съм горда от себе си, защото вече съм по-търпелива с него. Знам, че това е само един ден, но се надявам този трик да ни помогне да комуникираме по-лесно и да заздравим връзката ни. Ако и ти усещаш, че си една от онези гневни майки, изпробвай този трик!“