Вашият управител Нептун ще бъде в знака Риби през целия месец, където също ще бъдат разположени Сатурн (карма) и Марс (сила). Това означава, че акцентът до голяма степен ще бъде свързан с развитието на волята, както и личностното израстване. Да приемем, че сте имали желание да получите повишение в работата и сега ще разберете какво трябва да се направи за това. Може би имате нужда от треньор или смятате, че е време да промените стила си и да го направите по-делови. Интересното е, че от септември 2024 г. във вашия знак започват затъмнения, които ще продължат и през цялата 2025 г. Затова през април можете да видите „рекламни видеа“ за това, което ви очаква през следващата година. Например, обърнете внимание върху какви черти на характера ще трябва да работите през април, както и какви препятствия ще срещнете по отношение на определени пречки.

Затъмнението в Овен на 8 април се случва във вашия дом на финансите и ще бъде новолуние, което ще донесе началото на нов цикъл. Обикновено такова събитие носи напълно нов паричен поток и разбиране на собственото самочувствие. В крайна сметка тя е тази, която влияе на „размера на портфейла“.

Началото на април ще се окаже енергийно силен период, ако желаете, можете да промените живота си със силата на мисълта. Не бива да разчитате на мигновеното въплъщение на идеите, най-важното е да зададете правилната посока. Според хороскопа на Рибите трябва да се определи кръгът от приоритети. Останалото ще се погрижи от само себе си: ще бъдат намерени подходящите хора, ще се появят необходимите средства. Тъй като Венера в Овен увеличава емоционалната нестабилност, може да се развие склонност към поемане на рискове. Рибите ще искат да погъделичкат нервите си и ще направят опит да разширят границите на своите възможности. Екстремните спортове ви позволяват да изхвърлите вътрешното напрежение и дават заряд от жизненост. Въпреки това не бива да се забравя за предпазливостта.

Мечът на крал Артур в камък на дъното на океана

Важно е, че на 10-11 април Марс и Сатурн ще се свържат във вашия знак! Това е много рядко явление, което се случва само веднъж на 29 години. И най-често носи нови задачи, отговорност, но със сигурност и мощна сила. Сатурн винаги тества нашата зрялост, ако премине през знака Риби, той стартира процеса на личностно израстване чрез преодоляване на мързела и личните въздушни замъци. Например през април ще разберете, че за да получите нещо наистина ценно, трябва да промените модела си на поведение и да погледнете по-зряло на света. Но Марс е планета, която ви учи да проявявате сила на характера и волята.

Съвпадът на тези планети може да се развие по два начина: като поемете здрав контрол върху себе си, ще постигнете целта си. Отпускайки „хватката си“, вие давате властта над живота си на друг, по-зрял човек. В първия случай, например, можете да отслабнете и да приведете тялото си във форма. И второ, ще се появи човек, който ще придобие власт над вземането на жизненоважни за вас решения.

От финансова гледна точка средата на месеца няма да излъже очакванията, а дори ще ги надмине. Предчувствието за предстоящ успех ще даде вдъхновение, така че процесът ще протече лесно. Общият хороскоп на Риби за април 2024 г. смята, че финансовото положение зависи от мисленето и настроението. Можете да разчитате на увеличение на доходите, предимно чрез работа на свободна практика. Тъй като под влиянието на Меркурий в Овен акцентът се измества върху външните въздействия, страховете и комплексите отстъпват на заден план. Скромните Риби ще повярват в своята неотразимост и ще искат да се превърнат в център на вселената. Тази роля изисква подходящо обкръжение, освен скъп гардероб са необходими и прилични условия на живот. Може би е време да се сдобиете с респектиращ апартамент.

Стелиум в Телец 21-23 април

Стелиумът е група от планети в един дом на хороскопа, което дава на Вселената огромен акцент върху определена област от живота. През април всички усещаме присъствието на Юпитер, Уран и Бялата луна със Слънце в Телец, което се свързва с ресурси и финанси. Това невероятно силно събитие ще се проведе във вашия сектор от съмишленици и екипа, в който сте (например група от хора, които са запалени по йога). Вероятно ще попаднете в нова общност, която ще ви помогне да развиете професионалните си амбиции.
Въпреки това, Уран в Стелиума може също да доведе до внезапен край на една връзка. Например, ще се преместите на ново място на пребиваване и някои от вашите приятели ще останат в чужбина за вас. Или ще ви повишат, или ще ви предложат нова работа в друга компания, така че в същото време ще имате нови колеги, но и старите ще останат в миналото.

Пълнолуние в Скорпион 23 април

Месецът завършва с доста силна емоционална вълна, тъй като Пълнолунието в Скорпион ще се проведе във вашия сектор на мироглед и ценности. Този знак отговаря за трансформацията, вътрешните метаморфози, което означава, че ще стигнете до сериозно преосмисляне на живота си и това, на което разчитате за лични постижения. Например, можете да говорите с човек от емоционална професия (психолог, психиатър, невролог, треньор), който ще ви помогне с личностното израстване.

Или може да имате някакво религиозно откровение, което ще ви отвори очите за някои значения, за които не сте мислили преди. Разбира се, в по-ежедневен смисъл ви очаква ярко пътешествие или обучение, но искам да отбележа, че гамата от емоции, които изпитвате в края на април, е много по-ярка - тя е свързана с осъзнаването на фините неща, които обикновено идва в резултат на вътрешен шок, изцеление от някаква сериозна травма и като цяло, води до сериозно осъзнаване на себе си и това, от което наистина се нуждаете, за да бъдете щастливи.

Активният край на април показва, че плановете се превръщат в реалност. За да ускорите нещата, трябва да работите върху разширяването на контактите си. Според хороскопа за април Рибите имат шанс да направят запознанства, които ще допринесат за реализацията на плановете. Най-вероятно това ще се случи по време на курсове за повишаване на квалификацията. Благодарение на влиянието на Марс в Риби, дори в безизходна ситуация, невидима врата ще се отвори в неочакван момент. Въпреки миролюбивия характер ще дойде разбирането, че доброто трябва да се прави с юмруци. Рибите ще се докажат като истински бойци, поставяйки хамбарите на мястото им с изящна лекота. Не бива да спирате по средата на пътя, време е да преминете през всички нарушители.