Любовта обикновено се свързва с младостта, но да си признаем, можем да я срещнем на всяка възраст, както е в случая с Ричърд Гиър. Той среща любовта на своя живот в по-зряла възраст и въпреки разликата в годините, те са щастливи заедно и защо не, щом се разбират и обичат.

Ричърд Гиър среща своята любима Алехандра Силва, още когато тя е много малка, но минава доста време докато двамата се открият любовно. Двамата влюбени започват да се срещат през 2014 г. и се женят тайно през 2018 г. Имат общи интереси и споделят една и съща ценностна система. И двамата са много активни щом става въпрос за хуманитарна работа, тя дори работи във фондация, която се бори за изкореняване на бездомността в Испания.

Ричърд Гиър казва:" Аз съм на-щастливият мъж и защо да не съм - женен съм за красива, умна, мила и добра жена, която освен това е забавна, обича да помага на хората и готви страхотно."

В отговор Алехандра споделя: "Чувствам се като в приказка, буквално се смятам за най-щастливата жена на света, все пак какво може да е по-романтично от мъж, който пише песни всеки ден?" Освен това тя казва, че нейният съпруг е най-милият и чувствителен мъж, който е срещала и определено се чувства късметлийка, че го има в живота си.

И двамата са преминали през тежката съдба на разводите и въпреки, че имат повече от 30 години разлика, това не им пречи да са щастливи заедно. Двамата влюбени са винаги заедно и се подкрепят във всичко, както в хубавите, така и в тежките моменти.

През 2019 г. се ражда техният син Александър, който не е първо дете за никой от тях двамата, но е първото им общо. През 2020 г. обявяват раждането и на второто си дете. 

Двойката живее в ранчно съвсем близо до Ню Йорк, където могат да се насладят на малко спокойствие и лично пространство от хорските очи.

Тази история е доказателство, че любовта може да почука на вратата ти на всяка възраст и кой знае, ако ѝ отвориш може да се окажеш най-щастливият човек на света.