Може би си мислите, че само един супергерой на Марвел може да спаси нашата планета от екологична криза, но това не е точно така. 

Актьорът Робърт Дауни Джуниър (Железния човек), идва на помощ с план, който според него ще почисти Земята след само десетилетие. И най-хубавото е, че той планира да използва инструмент от филмите за научна фантастика.

Дауни Джуниър обяви, че ще стартира нова организация през 2020 година, наречена "The Footprint Coalition", а планът му е да почисти цялата планета с помощта на изкуствен интелект.

"Чрез роботиката и нанотехнологията можем да изчистим Земята значително, ако не и напълно и то след само 10 години", заяви актьорът.

Той изказа своето възхищение към учените и изследователите, които са му помогнали за проекта: "Те са като Уикипедия с дефекти в характера."

"Чувствам се виновен за състоянието на планетата ни. Аз също съм част от проблема, но сега намерих решение", добави Робърт.

Все пак ще трябва да изчакаме до април 2020 година, за да разберем какво представлява целият проект.

Междувременно е създаден уебсайт за "The Footprint Coalition", който дава възможност на хората да следят развиването на проекта и да получават редовни актуализации.

Смятате ли, че е възможно напълно да се почисти земята след 10 години?