Освен с ролята си на легенда в киното, Робърт де Ниро се гордее още повече с тази на татко. Звездата е любящ баща на шестте си деца: Дрена, Рафаел, Арън, Джулиан, Елиът и Хелън, и всички от тях носят гордо неговата фамилия.

Днес решихме да разкажем за опита на звездата от „Шофьор на такси“ в родителството, както и за дамите, които го направиха баща.

Робърт Де Ниро избягва да говори публично за личния си живот. За да запази този аспект от живота си само за себе си, Де Ниро избягва публично да говори за връзките си с жените и децата, които има от тях. Малкото подробности за семейния му живот, които знаем, идват от изявления, които е правил през годините. На фона на многобройните публични скандали и шумни разводи в Холивуд, Робърт прави впечатление с това, че винаги е успявал да държи семейните скандали и събития в рамките на дома си.

Първият брак

През 1976 г. Де Ниро се жени за Даян Абът.

Запознават се на снимачната площадка на „Шофьор на такси“, един от емблематичните му филми, в който тя също участва. По това време Абът вече има дъщеря на име Дрена, която Де Ниро осиновява и ѝ дава своето фамилно име. Малко след като се ожениха, те се сдобиват с второ дете, Рафаел де Ниро.

Дрена Де Ниро

Родена на 3 септември 1971 г., Дрена е най-голямото дете на Робърт.

През годините тя е била модел, моден консултант и дори диджей. И точно като известния си баща, тя се е появявала в много филми, сред които „Големи надежди“ и „Роди се звезда“. Това не е всичко, тъй като тя е и говорител на програма за осигуряване на грижи за деца сираци. Дрена е и горда майка на едно от внучетата на Робърт - Леандро де Ниро Родригес.

Като дъщеря на един от най-легендарните холивудски актьори, Дрена веднъж разкри, че всъщност не гледа на баща си като на известна звезда: „Никога не съм гледала на него по този начин, но го виждам в реакцията на всички останали“.

Рафаел Де Ниро

Първият син на Робърт, който е роден на 9 ноември 1976 г., е доста успешен като брокер на недвижими имоти в Ню Йорк.

Рафаел е работил с различни известни личности, включително Джон Бон Джоуви. Освен това той се е появявал в много филми с баща си, например в „Пробуждане“ и „Разяреният бик“. Рафаел и неговата бивша съпруга са родители на три деца, а преди 2 години той се ожени повторно.

Първият развод

Бракът на Даян Абът и Де Ниро приключва, когато актьорът започва връзка с модела Туки Смит през 1988 г.


Втората жена

Освен като модел, Туки Смит е слабо позната на публиката и в роля в сериала „Маями Вайс“.

По-късно двойката посреща своите синове близнаци Джулиан и Арън през 1995 г. чрез сурогатна майка.

Джулиан Хенри и Арън Кендрик Де Ниро

Джулиан и Арън са родени на 20 октомври 1995 г. За разлика от по-големите си братя и сестри, те предпочитат да стоят далеч от светлината на прожекторите, въпреки че имат някои редки публични изяви. Тази година Джулиан се появи в ролята на младия Барак Обама в сериозна „Първата дама“.

Де Ниро и Туки Смит никога не са говорили публично за връзката си и винаги са държали на уединението. Въпреки че така и не сключват брак, те живеят заедно няколко години, преди да се разделят година след раждането на близнаците им.

 

Вторият брак

Вторият и последен брак на Де Ниро е с Грейс Хайтауър, за която той се жени през 1997 г.

Връзката на двойката е нестабилна и минава през много трудности. След раждането на първия им син, Елиът, през 1998 г., Робърт и Грейс се развеждат, но успяват да останат заедно повече от 20 години, като подновяват обетите си през 2004 г.

Елиът Де Ниро

Роден на 18 март 1998 г., Елиът е петото дете на Робърт. Подобно на близнаците, Елиът живее извън светлината на прожекторите. Въпреки че не се знае много за най-малкия син на Робърт, той веднъж разкри, че Елиът страда от аутизъм.

По време на филмовия фестивал в Трайбека през 2016 г. Де Ниро каза: „Грейс и аз имаме дете с аутизъм и вярваме, че е от решаващо значение всички проблеми, свързани с причините за аутизма, да бъдат открито обсъждани и проучвани.“

Хайтауър и Де Ниро са решени да осигурят на сина си място, където той да бъде оценен и да е свободен да бъде себе си, и тенисът се оказва правилното място. „Това му помага да бъде по-уверен социално, виждайки, че всъщност е добър в това“, обясни Де Ниро, докато говори за тенис успехите на сина си. „Той ще се почувства по-добре, така че всички печелим от това.“

Хелън Грейс Де Ниро

Най-малкото дете на Робърт е Хелън, която се роди чрез сурогатство на 23 декември 2011 г. Както повечето от по-малките му деца, Хелън е стояла далеч от общественото внимание през по-голямата част от детството си.

Хайтауър и Де Ниро се развеждат през 2018 г., но поради продължаващи правни проблеми разводът им все още не е приключил.

„Грейс и аз имаме две прекрасни деца заедно“, каза Робърт пред People след раздялата им през ноември 2018 г. „Уважавам Грейс като прекрасна майка и моля за уважение към личното ни пространство, докато продължаваме да работим върху ролята си на партньори в родителството.“

 

Предизвикателството да бъдеш баща

И трите дами, които са дарили Робърт с деца, са чернокожи. Отглеждането на 6 деца от различна раса понякога може да бъде истинско предизвикателство. Робърт е признавал, че понякога е било "страшно" да отглежда децата си от смесена раса в общество, където все още съществуват предразсъдъци към цвета на кожата.

Той обаче е намерил начин да се справя с това, като същевременно винаги се е опитвал да даде нужното внимание на всяко от тях. Робърт успява прекарва време с децата си, въпреки натоварения си график. В Ню Йорк актьорът направи една от редките публични изяви с част от децата си - Джулиан, Елиът и Хелън, през октомври 2021 г.

Относно желанието на по-големите си деца за кариера в шоубизнеса, Де Ниро казва: „На децата си казвам: „Ако искате да станете актьори или искате да постигнете това или онова, това е добре, стига да сте щастливи. Това е най-доброто, което мога да им кажа – напънете се малко повече и се устремете към това, което наистина мислите, че искате да правите. Не се страхувайте.“