Родители предприеха отчаяни мерки срещу 30-годишния си син, който отказвал да се изнесе от семейния дом.

Още през февруари американците Кристина и Марк Ротондо писмено уведомили сина си Майкъл, че е време да започне самостоятелен живот. Те предложили да му помогнат с парични средства, за да си намери ново жилище, но мъжът отказвал да предприеме някакви действия. В крайна сметка родителите решили да заведат дело срещу сина си.

Бележката от 2 февруари гласи:

„След като го обсъдихме с майка ти, решихме, че трябва незабавно да напуснеш този дом. Имаш 14 дни, за да се изнесеш. След това не можеш да се върнеш обратно. Ще предприемем всички необходими мерки, за да наложим това решение.“

Синът им обаче не приел решението им сериозно, затова родителите се обърнали към адвокат. След това написали още няколко уведомления до сина си. Към една от бележките вървели 1100 долара и няколко съвета за това как да започне самостоятелен живот. Единият съвет гласял: „Има свободни позиции дори за хора с малък трудов стаж като теб. Намери си работа! Имаш нужда от нея!“

Причината за радикалните мерки е, че Майкъл не помагал по никакъв начин в домакинството и не плащал никакви сметки. Пренебрегвал и призивите на своите родители да им помогне финансово.

Пред съда мъжът казал, че е имал твърде малко време, за да се изнесе, и поискал още 6 месеца отсрочка. Освен това от него никога не се е очаквало да помага в домакинството, затова не го е правил.

Съдията обаче взе страната на родителите и отсъди, че Майкъл трябва да напусне незабавно дома на родителите си. Тъй като е бил уведомен преди месеци, не му е била отпусната отсрочка. Разбира се, синът ще обжалва, но май ще му се наложи да порасне.