Старият континент притежава една особена магия, която очарова всеки, докоснал се до неговите кътчета. Старите сгради перфектно се съчетават с новите, без да губят от чара си. Европа е древна и величествена. Аристократизмът тук е навсякъде. Европа е за ценителите на красотата.


Без съмнение жените сме по-романтични натури и си падаме повече по пътешествията, отколкото мъжете. Остава само да се намери и правилният мъж, който ще ни удостоява с така желаната от нас романтика и разбира се, безкрайни пътувания по целия свят... Каква красива мечта! Е, добрата новина е, че има и такива мъже.

Ще разгледаме 4 европейски града, които са идеалната дестинация за романтична ваканция с любимия или пък за екскурзия с приятелки.

Париж – град, окъпан в светлини и любов


Първото нещо, което човек се сеща, когато чуе Париж, това е Айфеловата кула. Красотата й е оспорвана от много хора, но все пак не може да се отрече, че има нещо в нея, което те привлича. Не може да се опише думи... Една за някои толкова безлична и дори грозна кула, се е превърнала в символ на града на влюбените. Айфеловата кула е и едно от най-романтичните места за предложение за брак. Очарованието й е най-голямо вечер, защото тогава невзрачната кула потъва в красивите светлини на нощен Париж.
Лувърът също е едно от местата, които също задължително трябва да се посетят. Едни от най-известните картини се помещават именно зад стените на величествения музей. Всяко ъгълче, всяка уличка, всяко кафене в Париж, притежава неподправената романтична атмосфера, каквато само един град на любовта може да притежава.


Венеция – парад на фантазията

Венеция трябва да се почувства. Трудно е да я опишеш. Тя е красива... красива е дори когато усетиш неприятната миризма от каналите, дори когато видиш някоя почти порутена постройка, дори когато слезете от корабчето и уличните търговци ви затрупват с всякакви имитации на световните марки. Тя винаги е красива, защото е толкова пъстра, толкова по-различна от всички останали градове. Истинска италианска красавица, която има свой неподправен чар. Тесните улички, многобройните канали, гондолите и карнавалите... това е Венеция – винаги пъстра и неповторима.


 

Виена – аристократичната австрийска столица


Виена е един от най-аристократичните европейски градове. Този град изглежда някак величествено горд, но и в същото време толкова близък. Няма начин човек да е във Виена и да не опита истинското виенско кафе. Несъмнено най-великото усещане е да се отиде във Виенската опера. Атмосферата е много по-различна отколкото в други зали или опери. Увеселителният парк „Пратер” е посещаван от малки и големи, а гледката, която се разкрива от Виенското колело, е неописуема. Почти всяка дама си пада по приказки и дворци. Е, във Виена определено ще се нагледате на дворци – Хофбург, Белведере, Шьонбрун.


 Женева – една швейцарска приказка

Женева е красив швейцарски град, разположен много близо до границата с Франция. Женевското езеро е онзи елемент от почивката, необходим , за да бъде романтиката пълна. Ако романтиката на езерото и красивите улички не ви е достатъчна, а искате да се запознаете по-добре със забележителностите на града, то в Женева определено има какво да се види – катедралата „Св. Петър”, Часовникът от цветя, сградата на ООН.



Четирите европейски града, които ви представихме, сами по себе си са уникални, а в комбинация със сигурност ще ви осигурят незабравимо изживяване.
Изгодна оферта за екскурзия, включваща тези градове, можете да намерите тук.