Изминалата сряда бе белязана от едно запомнящо се събитие – представянето на романа "Чаках точно теб" от Стефана Белковска. Били сме на много представяния на книги и стихосбирки, но тази вечер спокойно би могла да бъде определена като премиера от високо ниво.

Столичният клуб РМ едва успя да побере гостите, а също така и цветята, които буквално засипаха авторката на романа. Романът, който разказва за любовта, но не само – за умението да прощаваш и най-вече – за това как се сбъдват мечтите. Именно под този надслов премина вечерта, която се изниза като няколко секунди, не за друго, а защото водещите и всички участници в нея превърнаха премиерата на "Чаках точно теб" в истинска приказка, която слушахме в захлас.

Водещата Вяра Атова, позната от екрана на Нова Телевизия и Сити Тв , емоционално и искрено представи авторката Стефана Белковска, която се появи в ефирна черно-червена рокля и понесе всички ни в един вълнуващ разказ за своята мечта да стане писател, за това как е започнала да пише историята на "Чаках точно теб" едва, когато е била на 16, но е изгубила своята тетрадка с оранжеви корици и едва миналата година я е открила на тавана.

За мечтите, които са умирали и са се възраждали наново и за любимия й град Лондон и защо той, както и музиката заемат централно място в книгата й. И тъй като все пак сме на представяне на роман, на сцената се качиха Гери Турийска – създател на проекта "Пощенска кутия за приказки" и Константина Живова – водеща на предаването "Днес" по телевизия България он ер и също автор на роман.

Докато четяха своите любими откъси от романа, зад гърба им видео стената ни пренесе в нощен Лондон, високо над града и буквално ни потопи във всяка дума. След като приключиха с откъсите, единственото, което остава в съзнанието ти е непреодолимото желание да чуеш още, да прочетеш Чаках точно теб. Вяра за пореден път покани Стефана на сцената, която от своя страна емоционално благодари на хората, помогнали й да сбъдне мечтата си. „АЗ не приемам нищо за даденост, за мен тази вечер е един огромен подарък, за който аз дори не съм имала смелостта да мечтая, камо ли да поискам. Искам да знаете, че една мечта никога не се сбъдва сама. Тя се сбъдва с помощта на много хора и това сте вие. Тази вечер посвещавам на всички вас.”

След малко сълзи в нейните очи, както и в очите на гостите, на сцената се качи Валентина Александрова, позната от формата Стар Академи, която буквално ни отвя с изпълнението си на Nothing compares to you, която песен посвети на Стефана, с която са приятелки от години. Teardrops и You got the love пък бяха поздрав за всички гости. След нея Вяра Атова ни потопи в света на АДел с Hello, която отново посвети на Стефана и продължи с Uptown funk и авторското Тук и сега. През това време гостите, сред които бяха забелязани и мис Свят България 2003 Райна Налджиева, писателят Ивайло Диманов, вече нямаха търпение да вземат своя автограф от авторката. Както казахме, били сме на много представяния на книги, но Стефана ни показа как едно такова събитие може да бъде вълнуващо, емоционално, заредено с положителна енергия, тогава, когато е направено с много любов. 

"Чаках точно теб" можете да намерите в по-добрите книжарници, както и във всички онлайн магазини за книги.