Турнето на Дуа Липа "Бъдеща носталгия" може и да е приключило, но това не означава, че тя е спряла да създава блестящи модерни и красиви визии. Тя носи новаторски, опушен в различни нюанси на сребристото грим във форма котешко око, докосва се до визията на русалка с тоалет от пайети от две части, а Нова година посрещна с рокля от материя наподобяваща метална мрежа, разкриваща бельото й. И ако новогодишната визия на Дуа Липа е тази, която обикаля социалните мрежи, то маникюрът й от пред няколко дена е този, който ще бъде копиран.

На 3-ти януари певицата качи в Инстаграм профила си серия от сторита, в които показва своя първи за 2023-та година маникюр. Липа избра вариация на "аура нокти", с черна основа и преливащ бебешко розов и сив градиент. Тя отбеляза своята маникюристка - Мишел Хъмпфри - която оформя ноктите й в бадемова форма със средна дължина.

Ноктите "Аура" обединяват цветовете на вашата собствена енергийна същност в модерен, ярък дизайн, със свободна форма, обикновено с меко преливащ ефект. Дизайнът се създава след като се направи снимка на аурата ви със специална камера, а след това се пресъздават цветовете от нея върху ноктите ви. Според Сузана Мерик, известна като Стилист на аурата, цветът е страхотен инструмент, който ни помага да научим повече за себе си и да свържем нашите прояви с това, което искаме да излекуваме в себе си. Цветът е чудесен начин да експериментираме с настроението си и енергията си. 

Разбира се, не е нужно да изхождате от цветовете на собствената си аура, можете просто да се вдъхновите от начина, по който цветовете се преливат един в друг, както Дуа. За се получи мътния, реалистичен ефект на снимка на аура, се използва аерограф и професионална техника за нокти. Но ако искате да си направите сами, или салонът, който посещавате няма нужното оборудване, маникюристката Анджи Бонила (@amelodyxnails), има подсказка за вас.

"Можете да смесите няколко капки гел лак с ацетон", казва тя. Обичайното й съотношение е три капки гел и четири ацетон. Бонила казва, че е виждала всички стилове на аура ноктите, но най-запомнящият се според нея остава неутрален фон с открояващи се нюанси. Нейното мнение е, че най-добре се съчетават цветове, които наистина не бихме очаквали да вървят заедно - синьо и оранжево, кафяво и розово, например.

Маникюристката Ханина Ибрахим (@nailsbyhanin), има друг метод за домашно приложение. Всичко от което се нуждаете е палитра сенки за очи и козметична гъбичка. Просто нанасяте сенките върху основния нюанс, преди да запечатате с топ лак.