Пригответе се за приключения и рискове, ако работите с началник Стрелец. Този човек ще се възползва от шанса. Той може да се провали (а с него и вие!) или да забогатее неочаквано (и да подели богатството си с вас!), но той ще експериментира, ще прави нововъведения, големи и импулсивни планове. Просто това е начинът, по който е направен.

Предпочитанието да се държи и действа естествено и да се възползва от шанса за Стрелеца е толкова типично, колкото предпазливостта за Рака.

По правило Стрелецът привлича женските погледи. Тук неговата интуиция влиза в действие. Астрологическата причина за това е, че Юпитер покровителства този знак. Освен това Юпитер, както всички знаем, е най-добрата гаранция за добри пари.

Тъй като знакът Стрелец има древна връзка с правото, здравия разум, философията, правенето на реклама, планирането, спорта, любознателността, изследователската дейност, образованието и порива към истината, всички тези характеристики ще се проявят и във вашия началник. Ако го мамите, поемате риск. Но можете да се опитате да го разубедите за някой голям проект, който е на път да се провали, ако сте се подготвили с факти и числа. Той ще се вслуша и може да се съгласи с вас. Този началник е достъпен и отворен за логиката и дискусията.

Началникът от тази зодия също е човек. Не са му чужди флиртът със секретарката (някои може да оспорят, че флиртуването не е недостатък!) и пропускането на детайли, често е безцеремонен и прям, небрежен на семейния фронт, егоистичен и прекалено самонадеян, обича клюките. Това може да ви обърка. Е, добре, никой началник не е съвършен!

Този началник е щедър, толерантен (дотолкова, доколкото не играете нечестно, а признавате грешките си или неправилната си преценка по някоя сделка), откровен, весел, готов да посрещне предизвикателствата директно и с желание да сподели с вас добрата си съдба. А това са добри стимули да се работи с такъв като него.