X

Салата със сладки картофи и авокадов дресинг

от в 10:00 на 23.04.2016 в Свободно време | Рецепти


Салата със сладки картофи и авокадов дресинг

Салата със сладки картофи и авокадов дресинг

Сладките картофи се славят със своите здравословни ползи (те са пълни с антиоксиданти, витамини и микроелементи като калий), така че се замисли дали да не ги включваш често в менюто си. Тази салата ще е страхотно начало, защото е лесна, вкусна и здравословна.

Порции: 4
Време за приготвяне: 30 минути

Съставки

За салатата:

  • 2 средно големи сладки картофа, разполовени (около 0,5 кг)
  • 2 големи яйца
  • 4 парченца бекон
  • 1/3 ч. червен лук, нарязан на ситно
  • 1 с. л. бял оцет
  • 1/4 ч. л. червен пипер
  • 2 с. л. пресен босилек, нарязан
  • сол

За авокадовия дресинг:

  • 1/4 ч. ч. авокадо, смачкано ( 60 г или половин малко авокадо)
  • 1 ч. л. чесън, пресован или нарязан на много ситно
  • 1/4 с. л. сол
  • Пипер
  • 1/2 ч. свеж босилек
  • 1 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Сложи картофите в тенджера със подсолена вода и ги изчакай да заврат. Когато водата заври намали малко температурата и ги остави за около 15-20 минути, докато омекнат.
  2. Изсипи водата и ги остави да се охладят.
  3. Докато чакаш картофите да заврят, свари яйцата и после също ги остави да се охладят.
  4. Затопли един тиган на средна температура и постави в него бекона. Изпечи го докато стане хрупкав и златист. После го сложи на кухненска хартия, която да попие излишната мазнина, пусната от бекона.
  5. В още топлия тиган сложи малко зехтин и червения лук. Остави го докато стане златист – около 1 минути. Сложи го при бекона или върху друга кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.
  6. Когато картофите са охладени, обели ги и ги нарежи на кубчета. Постави ги в купа заедно с бекона и лука.
  7. Обели яйцата и ги нарежи, добави ги към картофите.
  8. В кухненски чопър сложи авокадото, чесъна, солта, пипера и босилека. Сместа трябва да е гладка и кремообразна.
  9. Добави зехтина и спри чопъра, когато всички продукти са добре смесени.
  10. Сложи готовото песто в купата с картофите и разбъркай. Добави оцета, червения пипер и босилека. Ако е нужно – добави сол и пипер.
  11. Остави я в хладилника за един час и е готова!

 



Теми   авокадо | картофи | салата

Още по темата

Коментари

Зареждане






x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.