По традиция на Великден хапваме козунак. Едва ли има човек, който да не обича ароматът на прясно изпечен домашен козунак. Но бихте ли платили 50 или дори 100 лева... А какво мислите за 175?

Е, в столицата ни този Великден се предлага двукилограмов козунак, който струва феноменалните 175 лв. Печивото тип Коломба (Гълъбица), наричан така заради формата си, е най-скъпият в София, предават от 19 минути. Той е със захаросан портокал и се продава се в бутика за деликатеси " Ле Петит Кюше" на ул. Оборище и ул.Васил Априлов, редом с виното на Брад Пит.

Козунакът Fiasconaro би рекорда от миналия Великден на предлаган такъв от бара на популярен столичен бар.

Освен скъпия козунак, в магазина се продават и други видове с цени над 100 лв. Експерти са категорични, че ако козунакът е приготвен от качествено брашно и яйца, не с прах и химии, както и с високо качествена захар, няма как да струва под 30 лв/кг.  

Много е важно да се знае, че италианските козунаци, каквито могат да се намерят и за под 100 лв. в Панетерия на ул. Цар Асен, все пак са фабрични.

Друг италиански бранд залага на традиционно панетоне, предлагано в три вида: със стафиди, с портокал и капки натурален шоколад, както и със смокиня и бял шоколад. Всички са изработени на място, а всеки посетител може да види с очите се майсторите, които ги замесват зад витрината. 

Екипът ни е истински фен на козунака, така че какъвто и козунак да изберете, важно е да го има на трапезата, да ви е вкусно и да сте заобиколени от любимите си хора! Весели празници!