Приятелите заемат специално място в сърцето на всеки човек, особено ако с тях ни свързва дългогодишно познанство и уважение. А някои имат късмета да работят с хора, които считат за приятели и това се оказва много забавно, а и ползотворно за тях. Точно такъв е случаят с двама от най-обичаните холивудски актьори – Сандра Бълок и Джордж Клуни.

Откога се познават, как работят заедно и защо така и не са станали гаджета – време е да разберем.

Първи успехи в кариерата

Сандра Бълок е родена на 26 юли 1964 г. След няколко второстепенни роли, нейното признание като актриса идва през 1994 г. с екшъна „Скорост“ - филм, по който работи с Киану Рийвс. Критиците харесват филма и Бълок получава много похвали за изпълнението си. През 1999 г. тя вече работи заедно с големи имена като Никол Кидман и Бен Афлек.

Джордж Клуни е роден 3 години по-рано - на 6 май 1961 г. Успехът му идва, когато изиграва д-р Рос в медицинския сериал „Спешно отделение“, от 1994 до 1999 г., заедно със специални завръщания до 2009 г. След това идва първата му голяма холивудска роля през 1996 г. в трилъра „От здрач до зори“. Следват други филми, в които работи заедно с актриси като Мишел Пфайфър и Никол Кидман.

Запознанството

Изненадващо, актьорите се познават много преди да започнат кариерите им в шоубизнеса. Познанството им датира от времето, когато тъкмо са се дипломирали.

Сандра си спомня, че в деня, когато се запознали, са били на парти, а Клуни имитирал Бъди Хакет. Побъбрили си известно време и след като се опознали, Клуни ѝ помогнал да привлече вниманието на човек, когото харесвала. Джордж отишъл при момчето и му казал: „Ако ти не излезеш с нея, аз ще го направя“. И така Бълок започнала връзка, която продължила 4 години.

Приятели и колеги: някои общи проекти

За първи път двамата актьори работят заедно през 2013 г. във филма „Гравитация“, режисиран от Алфонсо Куарон. Във филма влизат в ролите на астронавти, блокирани в космоса. Филмът е високо оценен от критиците и номиниран за Оскар, Златен глобус и др. В крайна сметка лентата печели общо 7 награди Оскар, включително за най-добър режисьор.

След това идва проектът „Нашето мото е „Криза““ през 2015 г. – филм, който Клуни продуцира. Главната роля била предназначена за самия Клуни, но когато той разбрал, че Сандра се интересувала от проекта, решил с ентусиазъм да я адаптира за своята приятелка.

Припомняйки си преживяването, Сандра споделя, че Клуни работи много усилено и винаги е готов да помогне на другите. Тя добавя, че около актьора винаги цари истинска радост, че с него винаги си прекарва добре, а доброто му настроение е заразително. Тя издаде още, че Джордж знае имената на всички членове на екипа, ангажирани във филма.

През 2018 г. Сандра изигра главната роля в „Бандитките на Оушън“, който бе своеобразно продължение на хитовата поредица с Джордж Клуни и още куп звезди – „Бандата на Оушън“. Сюжетът отново се въртеше около изкусно ооганизиран обир, като този път обаче крадците бяха банда дами вместо познатите ни обирджии. В комедията Сандра влиза в ролята на сестра на героя на Джордж Клуни и така двамата се свързват професионално за пореден път, въпреки че Клуни реално не се появява в лентата.

Достатъчно близки, за да се шегуват един с друг

Доверието между двамата актьори е толкова голямо, че дори могат да се шегуват и да се закачат публично. В интервю в Лондон Бълок казва, че Клуни обича да бъде наричан „двукратно обявен за най-секси мъж“. „Като негови приятели знаем, че трябва да го наричаме така. Все едно да кажеш „сър“ или „госпожо“, ние знаем, че трябва да го наричаме „двукратно обявен за най-секси мъж, Джордж Клуни“.

Няколко секунди по-късно журналистът пита Бълок за случай, в който Джодж е я подмамил да скочи в басейн. Актрисата, намигвайки пред камерата, обеща, че се опитва да му прости и че няма да си отмъщава.



Въпрос за милиони: защо никога не са били гаджета

Много пъти са ги питали дали имат романтична връзка, но истината е, че това просто не се е случвало. Клуни коментира през 2013 г., че никога не би излязъл на романтична среща с приятел, с когото е близък повече от 20 години. Освен това Сандра е имала връзка с негов приятел преди, така че това би било нарушаване на „приятелския код“.

И все пак (а може би заради това) двамата не крият приятелските си чувства и уважението, което изпитват един към друг. Когато дават интервюта, двамата актьори не пестят комплиментите, които имат един за друг. „Всеки път, когато сме заедно, е забавно. Тя е човек, когото обожавам, наистина обичам, много е забавно да бъда в една стая с нея. Сигурен съм, че хората предполагат, че хората на екрана не са същите, каквито са в действителност, но Санди е точно такава, каквато е на екрана: невероятно прекрасна жена, с която е много забавно да прекарвате време. Тя е много интелигентна и точна.”

Когато Бълок научила, че ще участва в „Гравитация“ с Клуни, тя казала: „Знаех, че ще имам колега и някой, с когото ще се чувствам комфортно, който разбира моите странности и аз разбирам неговите. Някой, когото познавам от дълго време."

„Засичали сме се на различни етапи от живота си и това е поредният от тях. Хубавото е, че в крайна сметка все още се харесваме, все още се възхищаваме един на друг“, коментира Бълок в интервю, а Клуни добави: „И се забавляваме“.

Предстоящи проекти

Няма нови общи проекти на хоризонта за Сандра и Джордж, но пътищата им не спират да се пресичат по някакъв начин. През 2022 г. Клуни ще направи премиера в новия филм на режисьора Джон Уотс заедно с Брад Пит. Междувременно Бълок също ще се появи на екрана редом с Брад във филма „Bullet Train“.