За Скорпионите лъжата е начин да поддържат този образ, който са изградили за пред другите. Ако са се "позиционирали" като най-нещастния човек на света, то Ви предстои да слушате страшни истории за автомобилни аварии, стихийни бедствия, нещастна любов, тежки отношения с близките... и всичко това само, за да предизвикат съжалението и съчувствието Ви.

Ако пък Скорпионът иска да бъде в образа на велик гуру и мистик, той измисля невероятни разкази за нашествие на извънземни; връзка и срещи с духове, случаи на "духовно просветление" след падане на тухла върху главата им от 25-ия етаж например...

Но повечето от Скорпионите прибягват до помощта на лъжата, за да постигнат обогатяване (материално или духовно) или пък, за да направят по-лесно манипулирането на околните - о, как обичат да правят това!

Богатата им фантазия и отсъствието на всякакви принципи правят Скорпионите неуловими, ако сте решили да ги хванете в лъжа. Ако внезапно, поради каквато и да било причина, покажете, че не им вярвате, то те ще отидат много далеч, за да Ви докажат, че казаното от тях е самата истина. И ако за тази цел е необходимо да блъснат колата си или да представят доклад на уфолози, доказващ съществуването на НЛО в близкия район, то Скорпионите ще направят и това, тъй като преди всичко те са много горди и себелюбиви.