Този знак традиционно държи първенството по обидчивост, макар и незаслужено. Всъщност най-обидчиви са Рибите, но никой не знае това.

Например, нормалният Скорпион се отличава с това, че винаги има работа. Навсякъде, разбирате ли, той има някакви свои интереси, всичко трябва да проверява и да държи под контрол. И съответно, ако се случи някой да засегне неговите интереси, то Скорпионът незабавно се изпълва с отрова за да си отмъщава с хапане.

Ухапванията на Скорпиона са различни, но се отличават преди всичко с това, че тяхната цел въобще не е обезвреждане на противника, а нанасяне на колкото се може повече морални (и при лош край – физически) травми, с които би се мъчил до края на своите тежки дни. По тази причина Скорпионът е родоначалник на принципа: "Бий своите, за да се страхуват чуждите!” – прави кървящи и не зарастващи рани на своите, виждате ли, сто пъти по-удобно, отколкото на чуждите! На своите отдавна знае слабите места и никак не е трудно да ги докосне.

Скорпионка, на която мъжът и е попречил да изглежда солидно в един единствен случай в магазина, когато “превъртял” и казал на продавачката всичко, което заслужава, непрекъснато му се сърди. Той се изчервява, бледнее и мига, а тя изчаква по-голямо събиране на гости и отново: “А помниш ли в магазина…”

Това, което е характерно за Скорпиона е, че той никога не забравя и полага много усилия, ухапаният от него да помни до смъртта си т.е. – да се остави да е удобна жертва.

Имунитет срещу скорпионските ухапвания имат само Близнаците, защото повечето от тях нямат такава дълбочина на душата, до която жилото на Скорпиона може да стигне. А може би дълбочина има, но отношението към нея не е така дълбоко. Просто Скорпионът се вкопчва в тях, а те се шегуват на тази тема, като че ли не ги бодaт по петите, а ги гъделичкат с перце!