Ски среща през зимата или изумителен остров с безкрайна бяла плажна ивица през лятото звучат доста примамливо, нали? Ако се чувстваш разочарована от края на поредния скучен Свети Валентин и все още така студеното време навън, недей. Пролетта е вече тук и обещава да раздава любов щедро!

Слънчевите пролетни дни са онази така жадувана глътка нов живот и да – идеални за романтични срещи! Край с ограничаването в ресторанти и киносалони – наличието на повече слънце означава повече възможности да изненадаш и заведеш любимия си човек на пикници, походи и дълги разходки до където ти стигне въображението. И освен че е добро за любовния ви живот, слънцето е полезно и за здравето ви.

Някога самият Марк Твен описва промените, които ни изпълват през този сезон като пролетна треска: "Това е пролетна треска. Ето така се казва. И когато я имаш, ти се иска – о, не знаеш съвсем какво искаш, но то просто кара сърцето ти да те боли, толкова го искаш!" И най-вероятно е визирал именно любовта – все пак в крайна сметка, пролетта е време, когато птиците пеят, пчелите се опрашват и хората вероятно много повече се влюбват, нали?

Главата горе и добре дошла в пролетта - времето, в което да излезеш навън и да правиш всичко, за което душата ти копнее. А защо не и да изненадаш половинката си приятно? Предлагаме ти 7 изкушаващи и нестандартни идеи за романтика, с които не само ще изненадаш любимия си, но и ще запалиш страстта на любовта още повече.

1. Отидете на разходка с колело

Използвайте следващата слънчева събота и се събудете час по-рано, а след това се отправете бързо към най-близката стоянка за обществени велосипеди. Сега е време да разгледате града, в който живеете. Ще се изумиш на колко непознати и сладки места за срещи може да се натъкнете заедно. А и ще бъдете като онези двойки от филмите, които се смеят и наслаждават на миговете заедно, докато карат рамо до рамо.

2. Гледайте филм под открито небе

Със затоплянето на времето все повече места започват да прожектират филми на огромни екрани на открито. Ако пък искаш по-лична и неприкосновена обстановка и разполагаш с двор, създай киноидилия именно там. На пръв поглед не кой знае колко атрактивна идея, но гарантираме, че усещането ще бъде като на първа среща в гимназията, а пеперудите в стомаха и на двама ви ще пърхат ли, пърхат...

3. Романтичен пикник

Това е идея за среща, открадната директно от любимите ти романи. Опаковай ягоди, шампанско, малко шоколад и меко одеало. За да увеличиш максимално романтиката, може да пуснеш плейлист от любимия филм на половинката си. Със сигурност жестът ти няма да остане незабелязан.

4. Отидете заедно на дегустация на вино

Съществуват толкова много приказни кътчета със собствена винарна или лозе, така че скочи смело и отидете заедно направо до първоизточника. Вино и любов – какво повече му трябва на човек! Само, разбира се, се подсигури и увери, че на следващия ден партньорът ти няма някоя неотложна работа, за да може да се позилежавате до късно.

5. А защо не и на музикален фестивал...

Пролетта вдъхва нов живот навсякъде и на всичко. Ако ти и половинката ти сте любители на музиката, които са готови да прекарат няколко дни в палатка заедно, намери най-близкия музикален фестивал за специално бягство през уикенда. Емоцията, тръпката от непознатото и общата страст ще подхранят любовта ви и ще я издигнат до едно ново ниво.

6. Нощ под звездите

Eдва ли бих повярвала колко различно изглежда небето в селските райони, докато не го видиш с очите си. В градовете има толкова много светлинa и замърсяване, че забравяме, че някъде там, в необятната шир, съществува величествен балдахин от звезди, покриващ цялото небе! Опаковай нещата ви, вземете палатката и се отправете към някое отдалечено местенце за къмпингуване през нощта. Ако можеш да намериш такова на по-голяма надморска височина, още по-добре! Но се подготви добре за наистина потенциално студена нощ! И не забравяй да извадиш роматиката при всеки повод – ако времето позволява, защо да не легнете извън палатката и да се сгушите, наблюдавайки умопомрачителната гледка... Или пък да не потанцувате на любимата си балада под открито небе?

7. Посетете места, на които сте били в детството си

По време на разходките си често се озоваваме на стари познати места - например в близост до блока, в който сме живяли като деца или пък до началното училище. Защо не проучиш къде точно се намира някогащното му любимо местенце, където като дете е играл с най-добрите си приятели... Или пък, ако се познавате от деца и си спомняш къде точно сте се видяли за пръв път - заведи го именно там. Това, което е наистина хубаво в това общо преживяване е, че повдига отдавна забравени моменти от живота и спомени, които е важно да споделяте един с друг. Eдин напълно различен начин за опознаване на партньора.

Сега само не ми казвай, че нямаш нито времето, нито финансите да организираш някое от изброените неща. Първо време за близките винаги, винаги, винаги трябва да има, все пак никога не знаем колко време ни е писано да бъдем заедно, колкото и грубо да звучи. И второ - как може да се тревожиш, когато Ferratum винаги има работещо решение за теб? 

Все още имаш време да се включиш в страхотната им капмания "Подари си 24 карата любов", която тази година ти дава възможност да бъдеш една от 10 късметлии, които могат да спечелят страхотни награди. Как ти звучи 4 броя 10гр. кюлчета 24-каратово злато, 3 електронни ваучера за SPA пакет за двама с две нощувки, вечери, масажи и вино в Сандански* или 3 безвъзмездни кредита за суми до 6000 лв... Готино, нали?

Всичко, което се иска от теб, е до 03.04 включително да кандидатстваш за кредит с промокод FERRATUM24, за да участваш в надпреварата.

Независимо колко студено е все още, не забравяй, че най-доброто тепърва предстои. Свали, моля те, най-после сивите очила и сложи пролетните - защото сезонът на великолепието, зараждащата се любов и цветовете е тук, за да ти поднесе това, към което се стремиш. Ти само го пожелай и помоли Вселената да ти удари едно рамо! 

 

*ако тази почивка не е по вкуса ти, ваучерът може да бъде заменен за друго из над 500 преживявания