Родена на 10 март 1958 г., днес една от любимките ни Шарън Стоун празнува своя рожден ден! По този повод, ви предлагаме да надникнем и видим някои от най-запомнящите се нейни изказвания за любовта, за избора, за децата, за щастието и за страховете...

Бях сладко младо момиче с готин задник, което беше ужасна актриса. Но работих здраво, за да стана добра актриса и сега, мисля си, започвам да бера плодовете от тази здрава работа.

Не искам красотата ми "да не остарява". Искам да съм жена, която изглежда по възможно най-добрия начин за годините си.

Учиш се на много неща, докато гледаш как децата растат. Учиш се да бъдеш по-добър човек и какво в живота наистина си струва.

Любовта е като изкачване в тъмното на планина, покрита с лед. Една погрешна стъпка и си мъртъв!

Хората често бъркат любовта с желанието за любов. Любовта трябва да носи щастие в живота ви. Запитайте се дали това е така.

В този живот не е важно как падаш, а как ще се изправиш на крака.

Не се страхувам от остаряването. От дълго време престанах да изпитвам страх от живота.

Когато жената влиза в стаята, присъстващите реагират не на нейната хубост, а на силата и енергията, които излизат от нея.

Научих се да оставям негативните неща да си тръгват от живота ми. Научих се обаче да помня миговете на щастие, защото само те си заслужават.

Когато бях на 40, имаше моменти, в които влизах с бутилка вино в банята, заключвах се и си казвах: "Няма да изляза оттук, докато не приема напълно начина, по който изглеждам сега".

По-добре съвсем сама, отколкото да се чувствате самотна с неправилния човек.

Сексът и сексуалността не зависят от това дали лактите или коленете ви са сбръчкани. Мъжът обикновено се обръща към вас и казва: "Обичам начина, по който се смееш."

В съвременните мъже мозъкът трябва да бъде по-силен, отколкото тяхното мъжко достойнство.

Жените могат да имитират оргазъм, докато мъжете имитират цялата връзка.

Ако ти си умна, значи си красива. Грозни жени няма. Някои са красиви като роза, други - като кактус.

Любовта към детето е много различна любов. Струва ти се, че с всеки ден можеш да го обичаш все повече и повече. Докато не се взривиш. И точно това правиш. Взривяваш се от любов. Гърдите ти започват да те болят. Обичаш толкова много, както не си предполагала, че можеш да обичаш.

За жените е грешка, когато манипулират мъжете със своята сексуална привлекателност и се опитват да демонстрират власт, като прилагат кокетство. Съблазняването е капан.

Не си избирайте партньор, който има повече проблеми от вашите.

Най-ярката, най-интересна жена е тази, в чийто живот има и възходи, и падения.

Самото богатство и сексуалносттa не могат да ви донесат радост.

Жената има много различни лица, които показва, докато върви по своя житейски път. Ние учим, ние се променяме. С времето започваме да гледаме на света по различен начин и той също ни вижда различно.

Наслаждавам се на живота си. Наслаждавам се на годините си. Наслаждавам се на семейството си. Аз съм един щастлив човек.