Силните момичета са тези, които си тръгват. Тези, които си тръгват от токсичната среда. От посредствеността. От лицемерието и завистта. Тези, които си тръгват от мястото, на което не принадлежат, за да чертаят сами пътя си.

Силните момичета са тези, които се борят. Тези, които се борят за мечтите си. За приоритетите си. За себе си. Тези, които се борят с наложените стереотипи, общоприетите заблуди, ненужните ограничения.

Силните момичета са тези, които изискват. Тези, които изискват уважение. Признание. Равнопоставено отношение. Тези, които изискват правото да покажат какво могат и какво искат.

Силните момичета са тези, които не приемат. Тези, които не приемат да бъдат подценявани. Да бъдат лъгани. Да бъдат използвани. Тези, които не приемат да бъдат мачкани.

Силните момичета са тези, които не спират. Тези, които не спират да се развиват. Да се променят. Да се борят. Тези, които не спират да вървят, колкото и бавно в момента да се движат.

Силните момичета са тези, които не се страхуват. Тези, които не се страхуват да признават грешките си. Да виждат недостатъците си. Да надмогват себе си. Тези, които не се страхуват да се изправят срещу страховете си.

Силните момичета са тези, които търсят. Търсят призванието си. Любовта си. Щастието си. Тези, които търсят себе си.

Силните момичета са тези, които вярват. Тези, които вярват в себе си. В способностите си. В съдбата си. Тези, които вярват в Бог и пътя си.

Силните момичета са момичетата като теб!

 

Автор: Гергана Лабова