Майка, която години наред се е борила с безплодието, благодари на Дженифър Анистън за откровеността ѝ в отворено писмо, след като тя призна, че не може да има деца и че ин витрото не е дало резултат при нея. Преди няколко дни, в интервю за Allure, Анистън за първи път засегна темата за безплодието и предизвика буря от емоции. Стейси Скрейсек е сред жените, докоснати от житейската история на актрисата. Тя решава да се свърже с Дженифър, за да ѝ благодари. Ето какво й пише:

"Скъпа Дженифър,

Благодаря ти, че смело споделяш пътуването си през безплодието - нещо, което е толкова премълчавано в нашето общество. Това е тема, за която много жени не говорят, тема, която е дълбоко лична и дори се смята за "табу". Докато се отваряш към света за миналите си битки и желанието да родиш дете, аз се просълзявам.

Години наред светът спекулираше, следейки всяка твоя стъпка. Таблоидите се нахвърляха и споделяха и най-малкия знак, че може би си бременна. За останалата част от света ти имаш всичко. Е, естествено, следваше да имаш дете. Но докато заглавията на вестниците обсъждаха дали си бременна, или не, ти тихо преминаваше през емоционалната въртележка на ин витрото.

Както разказа пред списание Allure: "Светът създава разкази, които не са верни, така че аз мога да кажа истината. Чувствам се така, сякаш излизам от зимен сън. Нямам какво да крия."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Allure Magazine (@allure)

 

Ин витро оплождането понякога е последният шанс да забременееш. Но надеждата и вълнението от това да имаш дете са придружени от безброй синини от инжекциите и вземането на кръв. Инвитрото е както емоционално, така и физически изтощително. А за много жени тази надежда е последвана от разбито сърце, когато лечението на безплодието не дава резултат.

Скъпа Дженифър, благодаря ти, че си гласът на другите, които страдат мълчаливо...

За жените, които копнеят да станат майки и усещат как сърцето им се разбива месец след месец при всеки отрицателен тест за бременност. За жената, която е изпълнена с разочарования, а тихият плач обзема безсънните ѝ нощи. За жената, която изпитва ревност към всяко съобщение за бременност в социалните мрежи. И за жената, която също като теб постоянно е анализирана и питана защо няма собствено дете.

Една от всеки осем жени се сблъсква с безплодие. Но докато светът около теб продължава да се движи, безплодието може да те накара да се чувстваш изолирана.

Скъпа Дженифър, от десетилетия съм с теб. Смеех се на комедийния ти талант и копнеех за перфектната прическа като тази на Рейчъл преди години. Четох списанията, разсъждавайки за връзките ти и се чудех как се грижиш за кожата си, за да е толкова красива.

Но днес те виждам по различен начин.

Зад тази искрена усмивка виждам жена, която много прилича на мен. Никога не знаеш през какво преминава някой друг. Репродуктивните решения са лични, но дори и така, клюките и слуховете за бременността постоянно поставят личния ти живот на преден план.

Скъпа Дженифър, благодаря ти за твоята уязвимост. Като споделяш личната си борба с безплодието, помагаш да се промени разказът за жените, които вървят по подобен път. А чрез честния си разговор доказваш, че животът може да бъде красив и от другата страна на пътя."