11-годишната Гао Я от китайския град Харбин е родена с хипоплазия на зрителния нерв. Тази вродена аномалия, при която нервните влакна са недоразвити, засяга функцията на окото - момичето било напълно лишено от зрение.

Въпреки особеностите на здравето на дъщеря си майка й Ю Лин се опитва да накара момичето да живее пълноценен живот. Преди 5 години Гао Я се записва да учи в училище за специално образование в Харбин. За да й е удобно да стига до там, семейството наела къща на 15 минути от учебното заведение.

Гао Я ходи на училище сама - или поне така си мисли. Всяка сутрин ученичката, облечена в униформа, изминава целия път до училище като си помага с бастун за незрящи. Ю Лин по това време тихо я следва, спазвайки разтояние от три до четири метра от детето. Мама следи за безопасността на дъщеря си, но в същото време създрава условия за нея, в които тя може да се научи на независимост и самостоятелност. 

"Знам, че ще дойде ден, в който тя ще ме напусне. Просто се надявам, че когато това се случи, тя ще е по-независима от всякога. Тя трябва да бъде силна и уверена - да се научи да се справя с всякакви трудности." - споделя Ю Лин.