На 14.10. в 21.00 часа вечерта настъпва Слънчево Затъмнение в знака Везни. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето и с Южния Възел (мястото където пътя на Луната пресича еклиптиката, пътя на Слънцето), което значи, че Луната ще застане в права линия между Земята и Слънцето, така че нощното Светило ще закрие Дневното.

От 12.10 до 17.10. най-силно ще усещаме действието на феномена, като 12 и 13.10. са най-подходящи за правене на равносметка, приключване на дейности, анализ на доскорошни постижения и поставяне на нови цели, 14.10. денят на Затъмнението е добре да не се захващаме с нови неща, понеже има риск да допуснем ненужни грешки, докато 16.10. и 17.10. дните след Затъмнението, както и следващите дни, в които Луната ще е растяща, ще са идеални за започване на нови начинания и стартиране на различни проекти.
През целият период около Затъмнението ще бъдем изключително чувствителни и емоционални. Много е вероятно да имаме конфликт между егото и чувствата и да ни е трудно да намерим вътрешния си баланс. До голяма степен ще сме склонни да виждаме нещата едностранно, без да сме достатъчно толерантни към други гледни точки.

Много е вероятно да се втурнем много бързо и необмислено към осъществяването на нещо не особено добре премислено. Важно е обаче да сме наясно, че преценката ни няма да е особено трезва и че съществува риск да действаме емоционално, а не рационално, т.е е препоръчително да предприемаме стъпки единствено към неща, които отдавна сме планирали и за които сме наистина сигурни, че са вярното нещо за нас.

Най-силно ще усетят Затъмнението кардиналните знаци Везни, Овен, Козирог и Рак, както и тези с лични планети и Асцендент в тези знаци. Важно е те да се пазят от грешки или инциденти. Ще имат чувството, че под една или друга форма са притиснати от обстоятелствата и че трябва да се отстояват пред другите за нещата, които смятат за важни. Много вероятно е представителите на тези знаци да са залети от силни емоции. Поради тази причина е възможно да станат изключително докачливи и нетърпеливи към заобикалящите. Ще са склонни към гневни изблици и лесно ще си изпускат нервите. Поради тази причина е важно да се стараят първо да мислят, после да действат и говорят, както и да не са прекалено крайни и осъдителни към другите хора.

Водолейте и Близнаците много вероятно да направят обзор на интимния си живот и на отношенията си с другите хора. Добре е да внимават да не прекрачват граници, ако решат да споделят мненията и очакванията си с най-близките им хора, както и да са максимално толерантни провеждайки разговорите си с тях.

Стрелците и Лъвовете ще са склонни да харчат пари и да сключват сделки, но е добре да не прибързват и форсират нещата, за да не намалят драстично бюджета си или да не претърпят излишни загуби.

Телците и Девите е възможно да приключат проекти, сделки, приятелства или връзки през периода и да започнат да градят нещо ново.

Скорпионите и Рибите ще са склонни да анализират минали събития, в които дадени хора са ги разочаровали. Добре е да обаче да се постараят да не потънат в негативизъм, ами да намерят позитивен отдушник за силните чувства, които е много вероятно да вземат превес над тях в периода.