От 22.12 до 20.01. Слънцето, небесното тяло символизиращо нашите таланти, съзнателни нужди и начини за изява, ще преминава през знака Козирог.
Това е най-отговорният, сериозен и изискващ прецизност знак от зодиака. Символизира пречките, трудностите, но и последователното изграждане на стабилни структури.

Много е вероятно през периода да успеем да обърнем сериозно внимание на здравето и тонуса ни, отделяйки време за спорт и разходки, както и регулиране на диетата и здравословния си режим на хранене.

Престоят на планетата тук е идеален за градене на стабилна структура в някоя сфера на нашия живот, както и за стартиране и предприемане на по-сериозни стъпки в настоящо партньорство.

Тези от нас, които не са доволни от ангажираността си, биха могли да използват периода за голяма промяна в работата си, за преразглеждане на бюджета и регулиране на финансите си. Бихме могли да структурираме задълженията си и да преразглеждаме приоритетите ни.

Преминаването на Слънцето през Козирог ще повлияе най-силно на земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Периодът е добър те да напредват бавно, но сигурно във важна за тях посока, както и да проявят постоянство и характер във връзка с неща, които са важни за тях. Много е вероятно да се натъкнат на хора, които да ги обогатят или такива, които да стимулират израстването им.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион е възможно да са много разсеяни и отнесени и за това им се препоръчва да си дадат достатъчно време за почивка, да се отдадат на творчество, медитация, йога или друг вид релаксиращи дейности, които под една или друга форма ще ги отпуснат.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец ще са силно ангажирани с любовни въпроси и по всяка вероятност ще задълбочават отношенията си с любим човек.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци е възможно да получат забавени плащания или възнаграждения през периода.