От 23.07. до 23.08. Слънцето, Светилото, което отговаря за нашите таланти и начини на изява ще преминава през знака Лъв.

Знакът Лъв символизира любовта, забавленията, игрите, децата и хобитата.
Бихме могли да използваме за срещи с приятели, любовни закачки, обръщане внимание на децата и спортни активности.

Дните след директното поемане на планетата Меркурий, т.е. от 02.08. до 23.08. са идеални за подписване на договори, сключване на споразумения, стартиране на връзки, ходене на прегледи, започване на лечения или подлагане на манипулации.

Най-добре ще се отрази преминаването на Слънцето в Лъв на огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще имат интересни любовни преживявания. Свободните от тях ще се впуснат в горещи флиртове, докато заетите ще развиват и затвърждават партньорствата си, предприемайки следваща стъпка, създавайки потомство, сключвайки брак или местейки се в нов дом.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион се очаква да се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще витаят в облаците, мечтаейки за любим човек.