На 22.06. Слънцето, Светилото, което отговаря за нашите таланти и начини за изява, влиза в знака Рак и ще преминава през него до 21.07.

Ракът е знакът, който символизира семейството, сигурността и грижата. Поради тази причина през този период може да се очаква да бъдем по-сериозни, по-съсредоточени и по-драматични в преценките и във възприятията си. При всички случаи ще търсим дълбок смисъл в нещата, които ни се случват. На моменти може да сме много по-чувствителни и емоционални от обикновено. Ще сме склонни да търсим подкрепа и грижа от другите, но и ще сме на линия за чуждите нужди.

Най-добре би било да впрегнем енергията си в преследването на някоя важна за нас цел. Периодът ще е подходящ за отделяне на внимание на родителите и семейството, преподреждане или преаранжиране на дома, както и за планиране на бъдещите ангажименти. При всички случаи ще сме съсредоточени, борбени, целеустремени и внимателни при изпълнението на задачите, които си поставим и започнем.

Пребиваването на Слънцето в Рак ще е най-благоприятно за водните знаци Рак, Скорпион и Риби. Те ще са силно интуитивни и ще съумеят да използват пълния си потенциал, успешно постигайки големи професионални и личностни успехи. Някои от тях ще започнат нова работа или нова професионална дейност, други ще имат успехи на любовния фронт, стартирайки или задълбочавайки романтични взаимоотношения.

Кардиналните знаци Козирог, Овен и Везни по всяка вероятност ще имат подтик от хора и обстоятелства да действат в определена посока, което би могло да е много полезно и градивно за тях, стига да съумеят да оставят егото си извън играта и да преценят истинските ползи, които биха имали, ако се впуснат в новите предизвикателства. Ако обаче се закотвят на едно място, избягват действието и не са достатъчно гъвкави, има риск да им изникнат конфликти или разправии със заобикалящите.

Лъвовете и Стрелците по всяка вероятност ще нищят любовен проблем и ще търсят яснота и разбирателство. Ако са достатъчно откровени, търпеливи и разбиращи нуждите на другия, нещата ще им се подредят по желания от тях начин.

Водолеите и Близнаците може да имат истински прозрения във връзка с финансовото им състояние и да им хрумнат добри идеи за инвестиции или нови бизнес начинания.

Периодът е подходящ Телците и Девите да се впуснат в политически, обществени или социални каузи. Те ще имат полза от приятели или познати.