От 21.06. до 22.07. Слънцето ще преминава през знака Рак. Това е най-грижовният и ориентиран към дома и семейството знак от зодиака. Възможно е през периода да отделим време за кулинария, декорация, спа процедури, водни спортове, медицина или санитария.

Ще успеем да обърнем внимание на най-близките си хора и да им докажем привързаността си. Не е изключено някои от нас да се втурнат да помагат на по-възрастни роднини или други хора от семейството си, докато други ще обзаведат или преаранжират жилищата си.

Ще сме склонни да се жертваме за любовта, домовете и семействата си.
Най-добре ще се отрази престоят на Слънцето в Рак на водните знаци Риби, Скорпион и Рак, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успеят да постигнат значителен напредък с човек на когото държат и ще изгладят отдавна залегнали конфликти или неясноти.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще са силно ангажирани с любим човек.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен ще се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.