На 5.02, 20:27 ч. имаме Снежно пълнолуние. То настъпва в Лъв и засяга главно знаците, които принадлежат към втората декада (Лъвове, Водолеи, Телци и Скорпиони. То ще се отрази още и всички, които имат Асцендент или лични планети в тези знаци или около конкретните градуси: 16° 40'.

Квадратурата на Слънцето във Водолей и Уран в Телец, но също и квадратурата на Венера в Риби с Марс в Близнаци, която се случва в същия ден, са два аспекта, които ще подсилят точно това Пълнолуние. Като по доста неелегантен начин ще подтикнат мнозина към промяна. Ако се противопоставят настойчиво на промените, ще предизвикат големи смущения и нежелани събития.

Нека видим кои знаци трябва да очакват промени по време на пълнолунието в  Лъв:

Лъв

Пълнолунието е във вашия знак, насочвайки светлината на прожекторите към вас и сега е моментът да блеснете. Нуждата ви да докажете стойността и способностите си при доста трудни условия и предизвикателства, както в личната сфера, така и във взаимоотношенията ви, ще бъде голяма.

В няколко случая обаче ще се наложи да влезете в сблъсък и може да не успеете да запазите партньорство или връзка, тъй като нещата лесно ще стигнат до крайности.

Други ще се опитат да прекъснат взаимоотношения, които не напредват, за да могат да продължат напред. Със сигурност обаче няма да преживеете само обикновени ситуации. Ще преувеличавате, но това е в кръвта ви.

Ако сте сами, човек, който ще се появи внезапно, може би дори чрез професионалната ви среда, ще изиграе разтърсваща роля в живота ви. Тъй като може да ви промени или да ви подтикне да направите неща, за които дори не сте си и помисляли. За съжаление, резултатът ще бъде отрицателен.

Водолей

Пълнолунието се случва във вашата ос, с участието на Уран и квадрата Венера-Марс, така че трябва да действате незабавно. Но ще трябва да намерите нестандартни алтернативи за това.

Трябва да промените фактите в отношенията си, да дадете пространство за обновление или да прекъснете невербална комуникация, която виждате, че ви действа подтискащо или няма напредък.

Няма да избегнете обаче капризите, странностите, безчувственото поведение и предизвикателствата, които най-вероятно ще създадат напрежение. От друга страна, инциденти със семейството или дома ще станат причина за конфликти с партньора ви, но от това няма да излезе нищо, ако всеки държи на своето.

Ако сте сами, ще съберете интерес, ще се запознаете с много хора, като е възможно да се влюбите и да изгубите контрол напълно. Възможни са и внезапни решения да живеете заедно или да се разделите.

Телец

Пълнолунието във вашия 4-ти дом ви носи повтарящи се събития, свързани със семейството и дома ви. И тук трябва да сте готови да направите някои промени. Да поставите нещата на мястото им, да приключите с въпросите, които се повтарят и нямат развитие, през равни интервали от време. Това може да означава, че трябва да наложите своята гледна точка, но и да допуснете тя да не ви хареса.

В професионален план ще има различни явления, които ще ви извадят от равновесие. Това ще се случи, защото ще усетите, че се опитвате да създадете ситуация и може би е време да видите дали не е по-правилно да оставите всичко да си върви по пътя, както се случва. Възможни са и мисли за вид свобода или ще бъдете тласнати към нея, след конфликт.

Скорпион

Пълнолунието в Лъв разтърсва въпроси, свързани предимно с кариерата и бизнеса ви, но също и с дома ви. А докато Уран също участва, пред вас се очакват промени или сътресения, които ще ви изненадат неприятно. В резултат на това няма да изберете най-добрите реакции на новите ситуации, които ще се формират.

От друга страна, може да бъдете принудени да се оттеглите от дадена ситуация или дори да прекратите партньорство, което така или иначе не се е развивало. Въпреки това ще станете по-настойчиви и ще се борите за това, което смятате, че ви принадлежи, като хора или вещи.

Възможно е обаче вие да сте и този, който ще сложи спирачка на далечни идеи, ще предизвика хаос с непреклонната си позиция или с отношението, което ще срещнете към вас. 

Овен

Пълнолунието в 5-ия ви слънчев дом ви възбужда и изглежда сте решени да направите всичко, за да промените любовния си живот. Ако наистина искате даден човек, ще положите всички усилия, за да спечелите сърцето му. Има вероятност да се приближите твърде близо, но без успех, защото напрежението, което ще получите, ще ви направи напористи и нетърпеливи.

Възможно е да откриете, че човекът, който ви е очаровал в началото, в същност не го е искал и така ще изгубите цялото си вълнение.

Ако сте във връзка, изведнъж ставате страстни и е много вероятно да започнете да се държите егоистично спрямо партньора си, особено когато той не споделя настроенията ви. Ако имате деца е много вероятно да се превърнат в бунтари и да правят обратното на това, което им казвате.

Козирог

Това Пълнолуние събужда всичките ви любовни желания и сега искате да оставите всичко зад гърба си и да се посветите единствено на личния си живот. В края на краищата, с участието на Уран в 5-ия ви месец , ще имате достатъчно инциденти и фриволности, така че независимо дали ви харесва или не, вниманието ви ще бъде насочено натам.

Може би малко флиртувате с крайностите, но ако все пак някое от лицата, които ви привличат, предизвика у вас силни чувства, няма да се поколебаете да опитате. Въпреки това, колкото и невероятно да звучи, рискувате да прекалите и да не се разкриете.

Ще имате развитие и във финансите, което не е желателно и е на принципа "който се стреми към голямото, губи малкото". За това би и било добре да не поемате никакви рискове, защото е много вероятно фондът ви да понесе голям удар.

Рак

Пълнолунието във втория ви слънчев дом ще ви повлияе доста силно. То ще ви изпълни със силни желания и вероятно ще ви подтикне да вземете решения, за които иначе бихте се колебали. Сега обаче няма да седнете и да ги обмисляте няколко пъти, както обикновено.

Ще предприемете необичайни, рисковани или внезапни ходове във финансите си, а също и в бизнеса. Но рискувате да изгубите контрол. Възможно е също така да направите сложна покупка, която обаче ще носи проблеми. Би било добре да не пристъпвате към рискована инвестиция или споразумение, което обещава голяма печалба, защото накрая всичко ще се обърка неприятно.