Срещите в дигиталната ера могат да бъдат много трудни, но психоложката Ники Голдстайн знае кои са лошите навици, от които трябва да се отървете, за да откриете любовта.

„Къде бъркам?“ е въпрос, който често получавам от жени, които се борят с връзките в дигиталната ера.

Неотговарянето на съобщения, приложенията за запознанства и комуникацията в социалните мрежи карат много жени да се тревожат и стресират. Но ако нещата не ви се получават, това не значи, че вие се проваляте – но вероятно се ограничавате за много възможности, които биха могли да отворят вратите към щастлива и здравословна връзка.

Има някои действия и поведения, които са се превърнали в навик за много жени, без дори да го осъзнават. Тези неща им пречат да имат страхотни срещи, да се запознават с нови хора и може би да открият любовта.

Хубавото в случая е, че не ви се налага да разчитате на други хора – трябва просто да промените лошите си навици. 

Ето 6 лоши навика, които ви пречат да откриете идеалната връзка.

1. Да казвате „не“ по-често от „да“

Ако приятелките ви са ви казвали „Може би си прекалено придирчива“, този съвет е за вас. Да имате високи стандарти е нещо хубаво, но също така трябва да излизате с различни хора, за да научите какво точно търсите.

Окей, той не е вашият тип на външен вид, но какво ще стане, ако излезете с този мил забавен мъж за по питие? Може скоро да осъзнаете, че хуморът и доброто сърце са също толкова секси, колкото физическата красота. Страхотен мъж, който ви кара да се смеете, може да бъде фантастичен партньор. Казвайте „да“ на повече покани и отговаряйте на повече мъже. Това не е предложение за брак, а ако отделите няколко часа, може да се окажете по-близо до любовта, за която винаги сте мечтали.

2. Да мислите твърде много за бъдещето

Ако сте прекалено настоятелни в желанието си намерите партньор, може да анализирате прекалено много всеки мъж в опити да разберете дали е подходящ за брак и създаване на семейство.

Но това не е никак подходящ начин да гледате на някого. Ако го виждате през „очилата на бъдещето“, може да пропуснете какъв е този човек всъщност.

Не можете да бъдете сигурни какъв ще бъде един човек, преди да сте излизали от достатъчно дълго време с него, затова мнението ви със сигурност ще се промени. Ако се фокусирате върху бъдещето, няма как да намерите задоволяваща връзка в настоящето.

Поемете си дъх, успокойте се и живейте в настоящето. Ще се тревожите за бъдещето по-късно.

3. Да играете игрички

Не става дума за "мачкай, за да те уважават" или да си играете на "хвани ме, ако можеш", а за това да имаш доверие в собствения си живот и да поставиш граници. С толкова много възможности за запознанства, светът на необвързаните става все по-конкурентен и времето, за което един мъж преследва жена, която харесва, значително е намаляло.

Отказвали ли сте много покани за вечеря, съобщения и обаждания в опити да разбудите интереса му, но се случва точно обратното? Открийте баланса между това да имате собствен живот и морални ценности и да покажете интереса си към мъжа, по когото си падате. Ако не го направите вие, някой ще ви изпревари.

4. Да използвате секса като оръжие

Сексът може да бъде началото на връзката или моментът, в който двама души осъзнават, че помежду им има нещо много специално, но може и да бъде използван като оръжие в здравословната връзка. Няма момент, в който човек е по-чувствителност, но опасността идва, когато използвате секса само като начин да съблазните някого - връзката може да бъде изградена само върху възможността да спечелите в секса. Това въвежда елемент на състезание и е възможно да не давате всичко от себе си в останалите аспекти на връзката си.

Сексът ли ви задоволява или мисълта, че този мъж е успял да прави секс с вас? Уверете се, че не използвате секса само като начин да получите даден мъж.

Ако си падате по неангажиращ секс, няма лошо, но не се дръжте сякаш искате неангажиращ секс, когато всъщност копнеете за връзка. Няма определени правила за това колко пъти трябва да излезете с един мъж, преди да правите секс. Именно тук едно умно необвързано момиче трябва да използва ума и инстинкта си да прецени кога е най-добре това да се случи.

5. Да слушате другите прекалено много

„Какво има предвид с това?“ – спрете да питате приятелките си този въпрос! Те не могат да четат мисли, затова не очаквайте да разкодират неговите. Освен това има и страна на историята, която не познавате – неговата. Приятелките ви винаги ще се опитват да ви защитят, затова ако не знаят историята, могат без да искат да ви побутнат към идеята да се отдръпнете или дори да прекратите връзката.

Внимавайте, когато търсите мненията на другите, защото това не е вашето мнение. Вие сте единствената, която има всички факти и техните думи могат да насочат мислите ви в друга – неправилна – посока.

6. Да страдате от факта, че сте необвързани

Чувствам се ужасно, когато слушам как млади хора се опитват да си намерят партньор само защото не могат да понасят мисълта да бъдат сами.

Да бъдеш необвързана не трябва да е ужасно – напротив! Това е вашето време да изпробвате нови възможности, да експериментирате и да откриете какво точно искате.

Колко омъжени дами познавате, които копнеят да получат малко време за себе си и се вълнуват, когато слушат за вашите преживявания? Това са някои от най-страхотните години в живота им – не прибързвайте да ги приключите. Това е времето, в което трябва да опознаете себе си.